#Șîeu pentru autostradă: 15 minute pe 15 martie, de la 15.00

0

Ștefan Mandachi: “Anii trec, mă tem că mă ajung bătrâneţile şi nu mai apuc să văd autostrada la noi. Aşa că am construit eu un metru de autostradă în Moldova! Cam aşa arată un şantier!

Din ce în ce mai mulți români se alătură provocării inedite lansată de Ștefan Mandachi- un tânăr afacerist din Suceava, care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova.

Ca variantă de protest, acesta a ales ca, pe 15 martie, să oprească activitatea de la ora 15.00, timp de 15 minute:

În data de 15 martie, pentru 15 minute, începînd cu ora 15 eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrăzi, fii solidar. Provoacă măcar trei persoane să își întrerupă activitatea”, îndeamnă Ștefan Mandachi.

Inițiativa omului de afaceri mai poartă și hashtag-ul moldovenesc #șîeu. Ba chiar există și un frame dedicat manifestului România vrea autostrăzi, care împânzește din ce în ce mai multe conturi de facebook.

Videoclipul postat de sucevean pe youtube, devenit viral la nici 24 de ore după lansare, explică, simplu și concis, dezavantajele moldovenilor (și nu numai), care nu beneficiază de autostrăzi. Și faptul că ne-am săturat de vorbe, de promisiuni.

Mandachi  a făcut un calcul și, până acum, a pierdut un an și jumătate din viață la volan, parcurgând mai mult de 500.000 de kilometri în 15 ani de când are permis de conducere. De asemenea, „În România mor anual două mii de oameni în accidente rutiere. Mai mulți decât au murit la Revoluție. Avem o Revoluție în fiecare an. Din 1989, în accidente  au murit peste 60.000 de oameni. Cât populatia orasului Alba Iulia. Oare câți ar fi supraviețuit dacă am fi avut autostrăzi?”

Primul și singurul metru de autostradă din regiunea Moldovei va fi inaugurat pe 15 martie, la ora 15.00:

sursa foto: facebook
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate