Simpozionul național „Ipo-Tech” la Colegiul Tehnic „Ion Creangă”

0

Sâmbătă, 25 aprilie, la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” s-a desfășurat cea de a VIII-a ediție a Simpozionului Național de comunicări științifice „Ipo-Tech”, Perspective tehnice și tehnologice – Priorități și demersuri în contextul european.

Evenimentul i-a avut ca invitați de onoare pe prof. univ. dr. ing. Bogdan Ion și prof. univ. dr. ing Vlad Cehan de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi’ din Iași (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informațiilor), prof.univ. dr.  Radu Pentiuc de la  Universitatea “Ştefan Cel Mare” Suceava (Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa calculatoarelor), prof. univ. dr. ing. Constantin Sărmăşanu și prof. univ. dr. ing. Gheorghe Baluţă de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi (Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată) și prof. univ. dr. Paul Gasner de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Facultatea de Fizică.

Desfășurat pe parcursul întregii zile, simpozionul deja renumit la nivel național a fost structurat pe secțiuni de lucru pentru elevi și pentru cadrele didactice, cu părți teoretice, dar și practice.

Invitații au avut și o videoconferință online, intrând în legătură directă cu un alt simpozion de acest gen, desfășurat la Târgu Jiu.

Au fost prezentate, dezbătute și diseminate informații din domeniile tehnice şi tehnologice, s-au creat parteneriate între specialiștii prezenți la simpozion, iar elevii s-au întrecut în creativitate.

Simpozionul Național „Ipo-Tech” a fost organizat de Colegiul Tehnic „Ion Creangă” în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al oraşului Tîrgu-Neamţ, Asociaţia EDUMOND  Tîrgu Neamţ, Asociaţia de Turism Româno – Franceză Tîrgu Neamţ 5. Asociaţia “Radioclubul Ion Creangă”, Direcţia pentru Sport şi Tineret a Judeţului Neamţ, S.C.Techno Volt S.R.L., Bucureşti,  S.C. Realomnimedia S.R.L. și. S.C. Sirius Trading & Services S.R.L., Bucureşti.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate