Slujbă de sfințire la Secția Obstetrică-Ginecologie [Spitalul Orășenesc Târgu Neamț]

3

Luni, 3 decembrie, a avut loc o slujbă de binecuvântare şi de sfinţire a spaţiilor medicale din cadrul Secției de Obstetrică- Ginecologie de la Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu Neamț.

Aici, au fost recent finalizate lucrări de reabilitare și modernizare.

„S-a realizat reabilitarea completă a sălii de operații, a părții de sterilizare, a pre și post-operatoriului. De asemenea, s-a finalizat sala de nașteri cu pre și post natalul, cu colțul nou-născutului și o bună parte din secția de Nou-născuți care nu fusese reabilitată prin programul anterior.

Am creat astfel condiții bune pentru pacientele din orașul Târgu Neamț și din zona limitrofă, pentru a putea naște cât mai bine, pentru a se putea desfășura o activitate chirurgicală de obstetrică- ginecologie în condiții optime și ne dorim să extindem această reabilitare la întreaga clădire centrală”, ne-a declarat dr. Florin Apostoae, managerul Spitalului Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu Neamț.

Realizată cu bani de la Primăria orașului, de la Consiliul Județean Neamț și din fondurile proprii ale spitalului, investiția a fost una mult-așteptată. Dacă ani la rând mămicile s-au plâns (pe bună dreptate!) de condițiile „comuniste” întâlnite aici, lucrurile se îndreaptă, în sfârșit, în direcția normală. Femeile paciente beneficiază acum de condiții optime pentru a aduce pe lume bebeluși într-un spațiu cald și primitor, dotat corespunzător.

Ceremonialul religios a fost oficiat de părintele de caritate al capelei spitalului, Emilian Crețu, împreună cu pr. Cezar. Au asistat cadrele care își desfășoară aici activitatea, în frunte cu noul șef al Secției de Obstetrică-Ginecologie, dr. Mădălina Iovoaia. Au răspuns afirmativ invitației lansată de către dr. Florin Apostoae- managerul spitalului, și oficialitățile locale (primarul Daniel Harpa, viceprimarul Vasile Apopei și city-managerul Geanina Fedeleș), Nadia Harpa- director al CAS Neamț, ing. chim. Brândușa Movilă- director executiv al DSP Neamț.

„Este un moment de bucurie pentru spitalul nostru. Prin ceea ce s-a făcut și, nădăjduim, prin ceea ce se va mai face, se îmbunătățește actul medical. Felicit pe toți cei care au contribuit la îndeplinirea acestui proiect!

Rugăciunea pe care o face preotul după săvârșirea unor astfel de lucrări are sensul duhovnicesc puternic. Trebuie să înțelegem că fiecare lucrare are trup și suflet. Trupul este lucrarea în sine, iar sufletul este scopul pentru care s-a săvârșit ea. (…) Ne-am rugat împreună ca bunul Dumnezeu să sfințească lucrările săvârșite aici și să binecuvânteze lucrarea celor care se ostenesc aici. (…) „, a spus părintele misionar Emilian Crețu.

Pavilionul central al spitalului din Târg este declarat monument istoric și cu greu se poate interveni asupra lui. S-a început cu schimbarea acoperișului vizibil deteriorat, s-a continuat cu lucrările menționate mai sus, de la etajul II- Secția Obstetrică Ginecologie-, dar se dorește și se muncește pentru o reabilitare și o modernizare în totalitate.

Un amplu proiect în acest sens se afă pe lista de investiții la Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Este un proiect de suflet al meu, al managerului spitalului și al Consiliului Local. Are o valoare totală de peste 5 milioane de euro și se  poate realiza doar cu sprijin politic și prin muncă imensă depusă de toți factorii implicați. Încercăm, prin CNI, să reabilităm și să modernizăm întreaga clădire, care cuprinde secțiile de Medicină Internă, Obstetrică Ginecologie și o parte din secția de la Radiologie(…). Bunul Dumnezeu să ne ajute ca, într-un an, doi, să ne revedem la slujba de sfințire a lucrărilor!”, a transmis Daniel Harpa, primarul orașului Târgu Neamț.

De la managerul spitalului, dr. Florin Apostoae, am aflat că amplul proiect dedicat pavilionului central „este în stadiul de proiect tehnic și se datorează îndeosebi ajutorului primit de la primarul Daniel Harpa și de la Ionel Arsene- președintele Consiliului Județean Neamț, care ne-au spriinit prin demersurile lor la nivel guvernamental.

Cât de curând, sperăm să aibă loc licitația pentru atribuirea lucrărilor la această clădire”.

Andreea Trăsnea

3 Comentarii
 1. Brașoveanu Georgeta spune

  Bravo, cadrelor medico-sanitare de la Spitalul Sfântul Dimitrie!
  Felicitări celor care au facut ca acest vis sa devină realitate! Să vă țină Domnul gandul cel bun sa faceți cat mai multe pentru acest spital ! Ne dorim condiții hoteliere cât mai moderne pentru că medici și asistenți buni profesioniști avem ,slava domnului!

 2. Lucian spune

  Sa înțeleg ca apa sfințită a fost sterilizată mai întâi , asta pentru a nu infesta cu bacterii tot spitalul

  1. eu spune

   numai un ateu poate sustine asta

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate