Spectacol remarcabil, „De ziua ta, Europa”, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra Neamț (IMAGINI)

0

Ziua Europei a fost marcată de filiala nemțeană a Partidului Social Democrat printr-un spectacol folcloric multicultural, la care au asistat nemțeni de toate vârstele.

Evenimentul, numit „De ziua ta, Europa!”, a avut loc în această seară, de la ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra Neamț și s-a dovedit a fi unul cu adevărat spectaculos.

Pe scena așezământului cultural din reședința de județ au urcat ansamblurile comunităților etnice din Piatra Neamț, respectiv Comunitatea Elenă Piatra Neamț, Forumul Democrat German și Comunitatea Rușilor Lipoveni- filialele Piatra Neamț și Brătești, ca reprezentanți direcți ai acestor țări, dar și ansambluri de dans locale cu repertoriu internațional, care au completat perfect tabloul cu dansuri tradiționale italienești, nemțești, românești, țigănești, machedonești.

Alături de nemțeni, la eveniment au participat și domnul Adrian Niță, prefectul județului Neamț și prim-vicepreședinte al organizației PSD Neamț, doamna Carmen Elena Năstase, președintele OFSD Neamț și domnul Adrian Păduraru, vicepreședintele CJ Neamț și vicepreședinte al PSD Neamț.

Ziua Europei nu putea fi marcată mai frumos decât printr-un festival al tuturor comunităților care trăiesc în județul nostru!

În această seară, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piatra-Neamț, a avut loc un spectacol deosebit, organizat de PSD Neamț, OFSD și PES Activities România.

Mai multe ansambluri folclorice care au adus în fața publicului dansuri și cântece tradiționale grecești, italienești, machedonești, nemțești, românești, rusești sau țigănești au arătat ce înseamnă diversitate în unitate și au oferit un spectacol minunat.

Am marcat cu aplauze și bucurie cei 16 ani de când aparținem marii familii europene!

La mulți ani în pace și bună înțelegere, bătrân continent!”, a transmis domnul Adrian Niță la scurt timp după încheierea evenimentului.

*Ziua de 9 mai marchează aniversarea momentului istoric reprezentat de Declarația Schuman, care a propus ideea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care ar face ca războiul dintre națiunile Europei să fie de neconceput. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate