Spectacolul ACROBAȚII – șapte zile din viața unor profesori de țară la Târgu Neamț

0

Spectacolul ACROBAȚII – șapte zile din viața unor profesori de țară, text și regie de David Schwartz, o producție a Platformei de Teatru Politic (Asociația O2G), se joacă duminică, 10 septembrie, de la ora 17:00, la Casa Culturii „Ion Creangă” din Târgu Neamț, în cadrul Ediției34 a Festivalului de Teatru Piatra Neamț. Această ediție se desfășoară în perioada 8-21 septembrie, cu tema ZONA DE SIGURANȚĂ.

Prin tema Ediției34, Festivalul își dorește să creeze un spațiu sigur de întâlnire și dialog între artiști și spectatori, o zonă tampon în mijlocul unei lumi în care limitele sunt împinse la extrem, strânse și forțate din ce în ce mai puternic. „Zona de siguranță” este timpul de gândire și dezbatere asupra neliniștilor comune pe care (deloc) întâmplător le resimțim la nivel global: război, crize sociale, exces informațional, birocrații extreme, neîncredere, haos politic.

Programul Ediției 34: https://www.teatrultineretului.ro/?page_id=29320

***

Spectacolul ACROBAȚII – șapte zile din viața unor profesori de țară  redă povestea a cinci profesori de la o școală gimnazială dintr-o comună fictivă din România. Cinci cadre didactice dedicate, care vor să schimbe lumea de la catedră. Prin intermediul experiențelor acestora pe parcursul unui an școlar se construiește radiografia unei comunități, cu toate tensiunile și contradicțiile specifice procesului de învățământ în mediul rural din România anului 2022.

Spectacolul, deși ficțional, se bazează pe o cercetare riguroasă, desfășurată pe parcursul unui an de zile de echipa artistică, prin intermediul unor interviuri, ateliere de teatru participativ și discuții informale cu diverși actanți din sistemul de învățământ (cadre didactice, elevi, directori, inspectori, lideri de sindicat etc.).

***

ACROBAȚII – șapte zile din viața unor profesori de țară

text și regie: David Schwartz

scenografie: Irina Gâdiuță

coregrafie: Paul Dunca/Paula Dunker

muzică: Paul-Ovidiu Cosovanu

asistență regie și producție: Eva Todică

cu: David Drugaru, Anamaria Feraru, Silvana Mihai, Katia Pascariu, Tavi Voina

durata: 2h

Vârstă: 12+

PREȚURI BILETE:

Bilet întreg: 40 lei

Bilet – reducere studenți și pensionari: 20 lei

Bilet – reducere elevi: 10 lei

Bilete se găsesc accesând link-ul următor: https://www.bilete.ro/acrobatii-sapte-zile-din-viata-unor-profesori-de-tara/  SAU în format tipărit la Casa Culturii „Ion Creangă”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate