Spitalul din Targu Neamt arata mai rau decat un cabinet veterinar

2

Am cutreierat judetul Neamt in lung si in lat, am vazut multe lucruri care mi-au creat repulsie, dar ce am vazut intrand in spitalul din Targu Neamt care teoretic deserveste un intreg oras si comunele invecinate m-a lasat oripilat pe viata . Sunt un om care respecta tot ce traieste in jurul lui si avand un animal de companie am avut ocazia sa vizitez mai multe cabinete veterinare, iar comparativ cu spitalul din Targu Neamt orice cabinet pentru animale este mult mai uman .
Am vazut in acest spital cele mai oribile peisaje din toate spitalele din Neamt . Spitalul din Piatra Neamt este cu o mie de ani inaintea celui din Targ si cel din Roman cu doua mii de ani in fata . In Targ, tencuiala de pe pereti sta sa cada pe tine , fainata sparta ascunde microbi intraspitalicesti de pe vremea bunicilor , geamurile nici nu ai curaj sa pui mana pe ele , pardoseala nu iti vine sa pui nici mancarea cainelui pe jos , toaletele sunt infioratoare , mobilierul vai de el , usi si tot ce mai tine de tamplarie au aplicate al douazecilea strat de vopsea data odata la 3 ani , mirosul ireproductibil, iar atmosfera este de leprozerie .
In aceste conditii , in care eu nu mi-as interna nici  cainele , sunt tratati si cazati oameni , desigur nu dintre cei cu bani care fug de spitalul din Targ unde vor cu ochii, ci oameni in marea lor parte amarati care nu isi permit luxul unui spital care sa arate uman .
Este incredibil cata nesimtire zace in autoritatile care permit ca un spital uman sa arate mai rau decat un cabinet veterinar . Ar trebui ca toti alesii din Targu Neamt sa fie obligati sa stea o saptamana in acest spital, fara sa primeasca nimic din exterior , sa manance aici , sa se imbrace de aici , sa faca baie aici si sa reflecteze la cum arata locul unde  ar trebui sa fie tratati oamenii din Targu Neamt . Nu putem spune lucruri deosebit de laudative nici despre conducerea spitalului care ar trebui sa fie mult mai agresiva in a cere conditii europene pentru bolnavii lor, deoarece ei stiu mai bine ca noi cat este de importanta pentru vindecare , starea psihica a pacientului, stare influentata negativ de conditiile de cazare si ingrijire actuale .
Inchei sustinand cu tarie ca nici o autoritate nu ar da aviz de functionare nici macar pentru o gogoserie care si-ar desfasura activitatea intr-un spatiu atat de insalubru .
Ar trebui facut ceva . Nu se poate ca celelalte spitale din judet sa arate acceptabil, iar cel din Targu Neamt sa se darame pe pacienti .

Iosub Robert

2 Comentarii
  1. Nicolae spune

    Ceea ce ati vazut dumneavoasta este de fapt doar pavilionul central,facut in 1852 ..si care e monument istoric.Mergetis i in celelalte pavilioane si comparati.Spitalul este extrem de vechi,nu are infrastrictura si nici circuite.Oricat l-ai varui si spala..tot pute.ca asa e sectia de boli interne intr-o cladire extrem de veche.Sunt convins ca daca o sa mai treceti prin spital prin alte sectiI o sa va schimbati parerea!

  2. Pascua spune

    de ce nu incercati cu tenihca flacarii violete, poate asa dispar datoriile.Iancu asta era nume de haiduc care lua de la bogati si dadea la saraci. Cum insa toate lucrurile s-au intors cu fundul in sus, iancu fura de la toti si haiducii sar in strada.Stimati simpatizanti violeti, hotul al mai mare este chiar acolo,pe Paltinisan, in loja prinicipala .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate