Spitalul din Târgu Neamț, păzit de Poliția Locală

4

De la 1 august a.c., Poliţia Locală a orașului Târgu Neamţ va asigura paza şi ordinea la Spitalul Orăşenesc „Sf. Dimitrie”.

Recent, Consiliul Local al oraşului a aprobat încheierea unui Acord de parteneriat în acest sens. Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de primarul Daniel Harpa în urma unei adrese din partea unităţii spitaliceşti, în care se solicita sprijin în asigurarea pazei şi a limitării accesului în instituţie.

În prezent, doar porţile spitalului sunt, practic, păzite. Mai precis, o firmă privată de pază cu care spitalul are contract se asigură că în incinta unităţii intră doar cei autorizaţi şi cei care plătesc taxa de intrare. Însă, în caz de scandal, angajaţii firmei nu intervin, ci anunță incidentul prin 112.

De la 1 august, înlocuirea lor cu poliţişti locali ar urma să schimbe anumite practici care aduc nemulţumiri cetăţenilor. Poliţia Locală a oraşului va răspunde 24 de ore din 24 de paza şi accesul în incinta spitalului, dar va asigura şi intervenţia promptă la anumite solicitări, în situaţii de scandal.

Obiectivele principale ale acordului de parteneriat sunt:

 • asigurarea pazei bunurilor şi obiectivelor beneficiarului (Spitalul Orăşenesc ,,Sfântul Dimitrie’’).
 • asigurarea accesului numai a personalului şi a persoanelor autorizate
 • asigurarea accesului altor persoane numai în timpul stabilit de către beneficiar
 • intervenţia la anumite solicitări, în situaţii de scandal şi cooperarea cu celelalte instituţii de menţinere a ordinii publice

Se urmăreşte însă realizarea unui acces auto restrictionat de bariere, care sa fie rapid, eficient şi sigur în acelasi timp.

„Potrivit protcolului încheiat, Poliţia Locală va asigura paza spitalului de la 1 august. Prin această măsură, administraţia spitalului va face o economie de aproximativ  1 miliard de lei pe an, pentru că nu mai plăteste acea societate de pază privată, ca până acum.  Din această economie, am discutat cu directorul unităţii să achizitioneze un sistem de control- acces auto cu bariere  de intrare- ieşire performant”, ne-a declarat primarul Daniel Harpa.

La preluarea obiectivului se va întocmi un proces verbal de predare-primire cu bunurile din perimetrul de pază.

Andreea Trăsnea

4 Comentarii
 1. Mănescu Neculai Claudiu spune

  Și noi ce facem cînd intaram care suntem în caruț, și suntem în mașină ce prezentam,plătim intrarea.

 2. Wolf spune

  Un miliard de lei???

 3. Catalin spune

  Totusi e normal daca incerci sa ajungi cu copilasul care are febra la sectia pediatrie pentru consult cu masina sa platesti taxa de intrare?

 4. Nicoleta spune

  pai e normal sa se lateasca intarea ca sa aiba spitalul bani sa cumpere bariere electrice d e la firma de partid.Nu va e clar??

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate