Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 23 mai 2020
  • :
  • :

Sprijin de la Guvern pentru gaz și curent electric în localități

Primarii au din nou sprijin de la Guvern pentru a construi, moderniza, reabilita sau extinde rețelele de distribuție a energiei electrice și a gazelor naturale.

Cadrul legal a apărut în Monitorul Oficial, Legea 98/2019, care completează OUG nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului Național de Dezvoltare Locală.

Aceeași lege, intrată în vigoare pe data de 13 mai 2019, mai prevede că ocuparea pe o perioadă limitată a suprafețelor din fondul forestier proprietate publică a statului și a primăriilor pentru realizarea lucrărilor de interes național sau județean din domeniul gazelor naturale și energiei electrice se face cu titlu gratuit pe toată durata de existență a acestora.

„Asigurarea utilităților – gaz metan și curent electric – în toate satele și cătunele izolate era o problemă pentru aleșii locali. Nu aveau la dispoziție fondurile necesare pentru aceste extinderi. Acum, Guvernul României a rezolvat această problemă. Fac apel la toți primarii din județul Neamț să pregătească și să depună solicitările de finanțare! Nu mai există scuze! Numai cine nu vrea, nu face! Fondurile nu țin cont de culoarea politică, iar obiectivul Guvernului rămâne același: să le facă românilor viața mai bună!”, a declarat președintele PSD Neamț, Ionel Arsene.

Art. pub.

Comandat de Partidul Social Democrat PSD CIF 41190008
Un comentariu la “Sprijin de la Guvern pentru gaz și curent electric în localități

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *