Stimulentul de inserție pentru părinți crește la 650 lei

0

Părinţii care obţin venituri impozabile cu minimum 60 de zile înainte de împlinirea de către copil a vârstei de doi ani (respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap) au dreptul la un stimulent de inserţie până la împlinirea de către copil a vârstei de trei ani (respectiv patru ani).stimulent-insertie

Începând cu drepturile lunii aprilie 2017, Guvernul a decis majorarea stimulentului de inserție de la 531 de lei la 650 lei.

Poate să beneficieze de stimulentul de inserţie oricare dintre părinţii copilului (adică ori mama, ori tatăl, nu amândoi), dacă se întorc la muncă înainte de încheierea concediului de creștere a copilului. Acest drept se cuvine pentru fiecare naştere. De acest drept beneficiază și una dintre persoanele care a adoptat copilul, căreia i s-a încredinţat copilul în vederea adopţiei sau care are copilul în plasament ori în plasament în regim de urgenţă, cu excepţia asistentului maternal profesionist care poate beneficia de aceste drepturi numai pentru copiii săi, precum şi persoana care a fost numită tutore.

Pentru a beneficia de stimulentul de inserție trebuiesc îndeplinite următoarele condiții:

  • solicitanţii să fie cetăţeni români, cetăţeni străini sau apatrizi (adică fără cetăţenie);
  • solicitanţii să aibă domiciliul/reşedinţa pe teritoriul României;
  • solicitanţii să locuiască în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi să se ocupe de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate