Sute de kilograme de gunoaie, strânse din albia Ozanei

1

Asociația de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală (AICDL) Neamț a realizat un proiect de ecologizare după ce a fost invitată de către Asociația Mai Mult Verde și Lidl România pentru a lua parte la programul Cu Apele Curate.

Evenimentul AICDL a purtat denumirea de „Curățăm Ozana Împreună”. Prin acest demers, sâmbătă, 27 martie, a fost curățat în amonte malul stâng și malul drept al Ozanei.

„Târgu Neamț este acasă, iar pentru noi, locuitorii acestui orășel de poveste, Ozana este acasă. Acest proiect, realizat la invitația partenerilor noștri Asociația Mai Mult Verde și Lidl România, este menit să atragă atenția cu privire la respectul pe care îl acordam naturii – casa noastră, a tuturor.

Apelului nostru au răspuns prompt cei în care ne punem speranța că vor schimba societatea. Tinerii de astăzi sunt sprijinul zilei de mâine. Așadar, cu mic cu mare, ne-am întâlnit sâmbătă, 27 martie, când parcă și vremea a ținut cu noi știind că milităm pentru o cauză frumoasă și am pornit pe urmele emblematicului Nică să îi cinstim numele având grijă de a sa Ozana.

Am fost plăcut surprinși să vedem câtă lume s-a mobilizat pentru această acțiune și ne bucurăm că cei mai mulți dintre voluntari au fost copii. Ei au venit însoțiți de învățători, profesori și coordonatori. Ne aplecăm în fața lor și a responsabilității de care au dat dovadă când au spus un mare „DA” evenimentului nostru. Copiii sunt viitorul, iar noi am luptat împreună cu ei pentru un viitor mai bun fără plastic și cu ape curate.

Mulțumim Școala Gimnaziala Domnească Târgu Neamț, învățătoare Consuela Lipan, colectivul clasei a 4-a C, Colegiul Tehnic Ion Creangă Târgu Neamț, profesor Catalina Sturza, colectivul clasei a 10- a F, Centrul de Îngrijire și Asistență Târgu Neamț, Centrul Școlar pentru Educație Incluziva Târgu Neamț, pedagog social domnul Ionuț Cojocariu, împreună cu elevi acestui institut, domnișoarei Codruța Bouaru și tuturor voluntarilor care s-au implicat în programul Cu Apele Curate inițiat de asociația Mai Mult Verde„, precizează Florentina Gabor, PR în cadrul AIDCL Neamț.

În final, voluntarii au adunat 180 de saci de gunoaie aruncate iresponsabil în albia și pe digul Ozanei. S-au folosit cinci role mari de saci de 240 kg și 40 de role mici.

Promitem că vom mai avea acțiuni de ecologizare și poate, prin aceste demersuri, vom mobiliza locuitorii orașul să nu mai arunce deșeuri decât în locurile special amenajate„, transmit reprezentanții AICDL Neamț.

Finalul campaniei a fost marcat prin plantarea unor flori într-un aranjament colorat și vesel, precum copiii care l-au creat. Ideea cu care toți ar trebui să rămânem este următoare: natura este casa noastră, iar așa cum ne place să o avem, la fel vom trăi!


Asociația de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală Neamț este un ONG înființat la data de 01.07.2020 și este o organizație umanitară, neguvernamentală, apolitică și non-profit, având ca misiune ridicarea nivelului de trai a persoanelor defavorizate și pune foarte mare accent pe educarea copiilor. ONG-ul poartă o campanie numită „O Masă Caldă”, ce se desfășoară continuu (săptămânal membrii duc o masă caldă si alimente persoanelor aflate în dificultate). De asemenea, AICDL Neamț a încheiat un număr de 3 campanii: „Fii înger de Crăciun” (campanie de strângere de fonduri, alimente, haine, jucării pentru Crăciun), „Împreună creștem oameni” (rechizite pentru școala primară din satul Țolici) și „Colorăm Orașul Împreună” (proiect turistic și social – o perdea de umbrele colorate din Parcul Central Tg. Neamț).

Cei care doresc mai multe informații, pot contacta AICDL Neamț pe Facebook (https://www.facebook.com/aicdl.ro ), la adresa de e-mail [email protected] sau la numărul de telefon 0749 229 759 (tarif normal).

1 Comentariu
  1. Igor spune

    De balastiera care a distrus fauna in totalitate pe o distanta de cativa km nu ziceti mimic???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate