Tanti Aurica din Târgu-Neamț, sărbătorită la împlinirea a 100 de ani

0

În data de 11 mai a.c., a împlinit 100 de ani și a fost sărbătorită de familie și autoritățile publice locale. Este vorba despre Aurica Apostol din Târgu-Neamț.

Vizitată de primarul Daniel Harpa și viceprimarul Vasile Apopei, vârstnica a primit flori și o plachetă aniversară.

„(…) Am mers la dânsa acasă împreună cu viceprimarul Vasile Apopei pentru a-i oferi flori, o plachetă aniversară și mulțumirile noastre pentru tot ceea ce reprezintă: un model de viață frumoasă. La mulți ani cu sănătate lângă minunata dumneavoastră familie!„, a transmis Daniel Harpa, primarul orașului Târgu-Neamț.

Viața doamnei Aurica nu a fost deloc ușoară. Trecută prin război, durere, foamete și alte încercări de care mulți dintre noi am auzit doar din cărțile de istorie, doamna Aurica a rămas puternică. Originară din Iași, s-a căsătorit din dragoste, după război, s-a mutat în Târgu-Neamț, iar din căsnicie au rezultat trei copii. Soțul a plecat pe lumea cealaltă, după peste 50 de ani de căsătorie.

Pedagog în vremurile de altădată, tanti Aurica are acum șase nepoți cărora, până în ianuarie, le-a cusut ii tradiționale, cu propriile mâini.

A fost o femeie foarte echilibrată pe parcursul vieții, și foarte activă. Pe vremuri, a fost pedagog, apoi ne-a îngrijit pe noi, copiii. Lucrul manual a fost o pasiune a ei. A muncit foarte mult, a cusut ii pentru nepoți și strănepoți până anul acesta, în ianuarie„, ne-a povestit fiica doamnei Aurica, cu care centenara locuiește în prezent, într-o casă din Târgu-Neamț.

Ca orice om, indiferent de vârstă, Aurica Apostol are zile mai bune și zile mai rele. La cei 100 de ani împliniți recent, este lucidă, merge, comunică… numai auzul a început să o lase 🙂

La mulți ani cu sănătate și bucurii, din partea Redacției ZiarTarguNeamt.RO!

Andreea T.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate