Târgu-Neamț, >5 lei… Hai la film și ajută-l pe Sebastian! Fără tratament, va rămâne orb.

2

Filme precum Batman, The Lion King sau Free Guy vor putea fi urmărite săptămâna aceasta la Casa Culturii din Târgu-Neamț, în baza unei donații de minim 5 lei. Bani îl vor ajuta pe Sebastian (21 ani)- un tânăr din zonă care riscă să nu mai vadă niciodată frumusețea acestei lumi din cauza unei boli ereditare numită LHON.

La film are loc miercuri (15 februarie) și joi (16 februarie) și este o acțiune inițiată de către tinerii din Puzzle OptimEast.

Dorim ca această activitate să reprezinte o oportunitate de bucurie pentru toată comunitatea, de la cei mai mici până la cei mai mari, și totodată să fie un prilej de a face o faptă bună.

Astfel, vă așteptăm pe 15-16 februarie, la Casa Culturii “Ion Creangă” din Târgu Neamț, pentru a viziona împreună o selecție de filme apreciate de publicul larg, oferite de ProVideo!

Suma strânsă din donații va fi integral oferită către Sebastian Zabulică, unul dintre cei care au pus energie în echipa noastră în urmă cu câțiva ani. Acesta a fost diagnosticat recent cu LHON, o boală care afectează vederea, până la orbire.

Ne dorim ca Sebi să rămână persoana plină de viață pe care o cunoaștem și să depășească acest moment dificil cu ajutorul nostru!, transmite Patricia, voluntar Puzzle OptimEast.

Sebastian a fost diagnosticat în noiembrie 2022 cu neuroretinopatie optică ereditară (LHON), o boală care îi afectează vederea. Vederea centrală, de care avem nevoie pentru a conduce, a citi și a recunoaște fețele, a fost afectată mai întâi. În prezent, sunt orb din punct de vedere legal, cu doar aproximativ 5% din vedere intactă, spune Sebastian.

Studia Arhitectura, dar a fost nevoit să își pună studiile universitare în așteptare. Are nevoie urgentă de tratament…

Din fericire, am fost aprobat pentru un studiu clinic în Statele Unite. Medicii de la Vanderbilt Eye Institute au dezvoltat un studiu promițător numit REFLECT. Rezultatele inițiale ale acestui studiu demonstrează că tratamentul arată „îmbunătățirea semnificativă statistic a acuității vizuale” (…), scrie tânărul Sebastian.

*mai multe informații despre situația lui Sebastian, AICI(CLICK).

Tânărul nemțean are nevoie de circa 40.000 de dolari, din care s-au strâns deja, din donații, peste 30000.

Cu minim 5 lei, miercuri, de la ora 14.30, și joi, de la orele 11.30 și 14.30, poți să mergi la film, la Casa Culturii din Târgu-Neamț și să contribui, astfel, la eforturile depuse pentru ca Sebastian să se bucure, din nou, de ochii lui și frumusețea lumii.

Hai la film! Hai și ajută!

Miercuri, 15 februarie: Free Guy (ora 14:30)

Joi, 16 februarie:

  • The Lion King (film dublat) (ora 11:30)
  • The Batman (ora 14:30)
2 Comentarii
  1. Ioan spune

    O persoană de contact?

  2. Eu spune

    Cum putem contacta persoana în cauză?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate