Târgu Neamț, atracția principală de la Romexpo

0

În prima zi a Târgului de Turism de la Romexpo- București, standul orașului de sub Cetatea Neamț a fost atracția principală. Sute, poate chiar mii de potențiali turiști au intrat in cetatea –miniatură, atrași de vitejii străjeri veniți tocmai de pe Culmea Pleșului, dar mai ales de frumoasele domnițe.

coperta tg de turism

Ieri, citymanagerul Vasile Apopei a fost rege pentru o zi. Însă doar din punct de vedere vestimentar. Nu i-a luat locul voievodului Ștefan cel Mare, imaginea lui impunându-se și în cetatea -miniatură, și nici primarului Daniel Harpa, prezent și el la deschiderea târgului.

De vineri până duminică, 15 martie, reprezentanții orașului la Târgul de Turism poartă cu mândrie costume populare. „Regele” Vasile Apopei a plecat din București, însă cu siguranță orașul va fi promovat cu brio de ceilalți membri ai delegației (Geanina Fedeleș- consilier personal al primarului, Carmen Tanasă- șefa serviciului Contabilitate, Aurelia Astanei- angajată a Primăriei, Daniel Amihăilesei- șeful Serviciului Integrare Europeană, Daniel Gavriloaia – APDTN Valea Ozanei).

Ca și în prima zi, vizitatorii standului vor degusta produse culinare preparate la Târgu Neamț. La cât de frumos arată standul orașului, se preconizează un val puternic de turiști în viitorul apropiat. Să vină, că au ce vedea: Cetatea Neamț în varianta autentică, zimbrii de la Vânători, Humuleștiul lui Creangă și câte și mai câte. Plus că avem plăcinte aburinde pentru toată lumea! Mai greu cu domnițele, că de luni revin la îmbrăcămintea de zi cu zi…

Dacă până nu demult, Târgu Neamț nu era prea cunoscut ca destinație turistică, participarea la târguri de turism ne determină să credem că lucrurile încep să se schimbe în bine.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate