Târgu-Neamț: Din 800 lei pensie, un bătrân dă mai bine de jumătate pentru a achita un credit făcut de escroci pe numele lui

4

ACTUALIZARE 9 mai 2022:

Suntem recunoscători domnului Trofin de la Poliția Economică Târgu-Neamț pentru implicarea în rezolvarea acestui caz. Din păcate, nea Nelu cu viața înainte ca ancheta să fie finalizată și făptașii prinși, fapt care a îngreuna munca polițiștilor.

Mii de mulțumiri domnului Trofin pentru prinderea făptașilor, dar și Andreei Trăsnea de la ZiarTarguNeamt.RO, pentru sprijinul acordat!

Sperăm ca niciun alt bătrân să nu mai treacă prin așa ceva!”, transmite familia bătrânului…

ACTUALIZARE 1 mai 2022:

ARTICOL INIȚIAL:

‘nea Nelu, un vârstnic de 73 de ani din Târgu-Neamț, s-a bucurat la 100 de lei făcuți din vânzarea unor cupoane de călătorie și s-a trezit că trebuie să achite 110 milioane de lei vechi pentru un credit făcut în numele lui de niște escroci fără scrupule.

…Nenea Nelu ar putea fi tatăl sau bunicul oricăruia dintre noi.

S-a întâmplat în ultima zi de vară, pe 31 august a.c. Humuleșteanul era pe stradă, se ducea după apă la fântâna din apropierea casei sale. La un momentdat, a fost abordat de două femei, care l-au întrebat dacă nu are cumva cupoane de călătorie pe care ar vrea să le vândă „pe 1 milion”.

Vârstnicul s-a bucurat de ocazia ivită, că el oricum nu le folosește… și avea nevoie și de bani… are pensia de fix 800 de lei pe lună.

Trebuie să mergi cu noi la Suceava, să semnezi niște hârtii ca să putem să îți dăm banii. Dacă nu semnezi, noi nu le putem folosi, că sunt pe numele matale.”

…cam așa l-au convins cele două „distinse doamne” să se urce în mașină.

Nenea din Humulești a ajuns astfel, cu niște străini, în Suceava, la un renumit magazin de bricolaj.

Acolo, la un birou de credite, a fost pus să semneze niște documente, sub pretextul că e nevoie de semnătura lui ca să poate folosi ele, „doamnele”, acele cupoane de călătorie.

… n-a „mirosit” înșelătoria pe moment.

Se bucura că vinde cupoanele de călătorie cu 100 de lei.

Oricum nu le folosea…

La întoarcere din Suceava, femeile l-au adus cu mașina până la Fălticeni. De acolo, l-au lăsat să vină cu o ocazie.

Își făcuse treaba.

După vreo trei săptămâni, Nea Nelu s-a trezit cu o hârtie acasă, cum că pe numele lui a fost făcut credit și are de plătit o rată lunară de aproape 420 de lei, timp de 28 de luni.

Pentru un milion vechi, de care s-a bucurat din vânzarea cupoanelor de călătorie, trebuie acum să plătească un credit în valoare de circa 120 de milioane de lei vechi.

Să înnebunească.

Și el, și soția, și copiii, și nepoții.

La Suceava, bătrânul racolat de escroci în Târgu-Neamț semnase, de fapt, un credit de vreo 8000 de lei, sumă din care femeile respective ar fi cumpărat diverse materiale de construcții și, probabil, nu numai, din respectivul magazin de bricolaj din județul Suceava. La suma asta, se adaugă și o dobândă. Total de plată- peste 11.000 lei.

*Dar oare cum poți tu, angajata de la biroul de credite, să lași un vârstnic să fie păcălit în halul ăsta?!…Nu îți pui niciun semn de întrebare?!…

Familia lui nea Nelu din Târgu-Neamț a făcut o plângere la Parchet și așteaptă vești de la oamenii legii.

Nea Nelu are 800 lei pensie. Mai mult de jumătate dă acum lunar, pe un credit făcut de escroci în numele lui. Măcar de l-ar fi făcut el „pe bune”, ca să ajute un copil, un nepot, ori ca să-și renoveze căsuța din Humulești…

Familia lui spune că a încercat, dar n-a găsit înțelegere pentru anularea creditului. Acest lucru e posibil, probabil, dacă oamenii legii vor demonstra înșelăciunea și vor identifica cele două „doamne” și ajutoarele lor, care și-au bătut joc de nenea Nelu. Sperăm că acest lucru va fi îndeplinit în cel mai scurt timp posibil.

Până atunci, târgnemțeanul de 73 de ani și cu 800 lei pensie… e bun de plată.

Cu siguranță, nu e singura victimă a nerușinaților care profită de problemele vârstinicilor noștri.

…Nea Nelu ar putea fi tatăl sau bunicul oricăruia dintre noi.

Andreea Trăsnea

VEZI ȘI:

4 Comentarii
 1. Ioan spune

  Nea Nelu, la varsta lui, te-ai fi asteptat sa aiba ceva experienta de viata, dar Nea Nelu a fost lacom, iar lacomia si-a spus cuvantul.

 2. Xyz spune

  Trăiește tu din 800 lei pe lună, să vezi cum e, ce înseamnă să nu îți permiți un minim necesar și apoi comentează despre lăcomie!

 3. Ioan spune

  Xyz, n-ai inteles articolul.

 4. Ema spune

  Tata, as vrea sa te mai pot strange macar o data in brate. Somn de veci binecuvantat!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate