Târgu-Neamț, gazda Festivalului „B Zone Folk România”, organizat de CJ Neamț în perioada 10 – 11 septembrie

1

Consiliul Județean Neamț, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Târgu-Neamț și Casa Culturii „Ion Creangă“, organizează cea de a doua ediție a Festivalului „B Zone Folk România“, în perioada 10 – 11 septembrie 2022, în Parcul Cetate din oraș.

Prima ediție a avut loc în anul 2019, când, timp de patru zile, de pe data de 2 până pe 5 mai, acordurile muzicii folk au răsunat pe Valea Ozanei, iar centrul orașului Târgu-Neamț și Cetatea Neamț au fost punctele de întâlnire ale iubitorilor acestui gen de muzică, evenimentul reprezentând, fără îndoială, cel mai important festival de folk al anului 2019 din România. Evenimentul s-a bucurat de un număr mare de spectatori, fiind intens promovat în mediul on-line și inclus în calendarul evenimentelor așteptate de iubitorii de muzică de acest gen, din toată țara.  

Scopul evenimentului aflat la prima ediție a fost descoperirea şi promovarea a noi talente interpretative şi de creaţie ale muzicii folk, promovarea în rândul tinerilor a acestui gen de muzică, dezvoltarea spiritului de competiție, dragostea pentru artă şi poezie. De asemenea, constituie o formă de educaţie prin muzică, de dezvoltare a imaginaţiei, a simţului estetic şi al bunului gust, de cunoaştere şi respectare a valorilor locale și naționale.

A  doua ediție a Festivalului „B Zone Folk România“ își propune să reunească iubitorii acestui gen muzical pe malul Ozanei, în aer liber, în inima Moldovei. Nemțenii și turiștii sunt așteptați cu brațele deschise pentru a se bucura de ospitalitatea locală, de muzica favorită, dar și de obiectivele turistice care așteaptă să fi vizitate și admirate.

Iubitorii muzicii folk se vor bucura, timp de două zile, de recitaluri susținute de nume mari ale acestui gen muzical: Ducu Bertzi, Radu Gheorghe, Adrian Mărgineanu, Adrian Bezna, Cenaclul „Flacăra“ cu Andrei Păunescu și invitații săi, printre care se vor afla Mircea Vintilă, Emeric Imre, Magda Puskas. Alături de aceștia, vor urca pe scenă tinere talente, membri ai unor asociații culturale din județul Neamț, pasionați ai genului.

„Publicul are nevoie de astfel de evenimente. Sunt mulți iubitori de folk care participă la festivaluri în diverse zone din țară și acum le oferim oportunitatea de a asculta, din nou, muzica favorită în județul Neamț. «B Zone Folk România» este un concept cultural care aduce în inima Moldovei, la Târgu-Neamț, artiști din toată țara. Recitalurile vor fi susținute în aer liber, într-o zonă minunată a Neamțului.

În calitate de președinte al Consiliului Județean, am susținut toate proiectele culturale și vreau să organizăm pentru nemțeni și turiști cât mai multe evenimente prin care avem ocazia să promovăm valorile culturale și frumusețea zonei noastre“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Festivalul debutează sâmbătă, 10 septembrie, la ora 15.30. Vor urca pe scenă DUCU BERTZI & friends, Radu Gheorghe, Sorin Minghiat (in memoriam Doru Stănculescu), Maria Gheorghiu, Eugen Mihăescu, Claudia Șerdan, Adrian Bezna, Ovidiu Mihăilescu, Walter Ghicolescu, Adrian Mărgineanu, Ștefania Iacob, Sorin Poclitaru, Mircea Vanca, Cristi Corcioveanu, Cezar Popescu, Ana Maria Filip, copii și tineri talentați care activează în asociații culturale din județul Neamț.

Duminică, 11 septembrie, concertele încep de la ora 16.00, cu Cenaclul Flacăra cu Andrei Păunescu și invitații săi: Mircea Vintilă, Emeric Imre, Magda Puskas, Dan Vană, Cristi Buică, Gogu Vanghele, Claudiu Purcărin, Rareș Suciu, Maria Măgirescu. De asemenea, vor stârni emoție în sufletele spectatorilor Florin Săsărman, Adrian Bezna, Walter Ghicolescu, Adrian Mărgineanu, Mircea Vanca, Cezar Popescu, Daria Boghean, copii și tineri talentați care activează în asociații culturale din județul Neamț.

1 Comentariu
  1. Florin Adam spune

    Nu plublicati si costurile daca tot se fura din bani publici macar sa stie si lumea cat costa organizarea evenimentului

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate