Târgu Neamț: La mulți ani, Europa! La mulți ani, România Modernă!

0

9 mai, zi cu triplă semnificație istorică pentru românii de pretutindeni, a fost marcată la Târgu Neamț printr-o adunare festivă.

Vremea nefavorabilă nu a anulat evenimentul deja anunțat de către organizatori, ci l-a mutat în interiorul Casei Culturii „Ion Creangă” din Târgu Neamț.

Aici, primarul Daniel Harpa, viceprimarul Vasile Apopei, city-managerul Geanina Fedeleș, unii consilieri locali, elevi și cadre didactice, părinți și bunici au aniversat împreună Ziua Europei, Independența de Stat a României proclamată în 1877 și sfârșitul celui De-Al Doilea Război Mondial.

După arborarea drapelului Uniunii Europene, intonarea imnului UE și alocuțiunile rostite de către primarul Daniel Harpa, evenimentul a continuat cu proiectul educațional regional „Cinste Eroilor!”, inițiat de Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Târgu Neamț și s-a finalizat cu momentele artistice susținute de către tinerii membri ai ansamblurilor folclorice „Plăieșii”, „Ozana” și „Ținutul Zimbrului”.

Vom reveni ulterior și cu materialul video (partea a doua).
Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate