Târgu-Neamț/ Nicio firmă nu se bagă să ia câinii de pe stradă

0

Problema câinilor maidanezi pare din ce în ce mai greu de rezolvat.

Numărul animalelor care bântuie străzile e din ce în ce mai mare, spre frustrarea oamenilor, iar autoritățile publice locale par să aibă mâinile legate. Doar câteva ong-uri par să ajute „pe bune”, prin oferire de adăpost, sterilizare sau facilitarea adopției. Altele, inclusiv cu sediul prin alte locuri, nicidecum Târgu-Neamț, au fost împotriva condițiilor oferite de firma specializată contractată de primărie pentru gestionarea câinilor vagabonzi și au intentat procese în instanță.

Cert e că în prezent, nimeni nu mai strânge aceste animale de pe străzile din Târgu-Neamț.

Stimați cetățeni ai orașului Târgu-Neamț, vă informez că există un blocaj în ceea ce privește gestionarea problemei câinilor maidanezi. Din cauza unor neînțelegeri cu anumite ONG-uri (care au intentat procese în instanță) și a cadrului normativ actual, nicio firmă specializată nu dorește să preia serviciul de ecarisaj.

L-am scos la licitație, însă nimeni nu s-a prezentat.

Acum încercăm din nou.

Am discutat și cu alți primari, e o problemă spinoasă în întreaga țară„, a precizat primarul orașului Târgu-Neamț, Daniel Harpa.

Mulți cetățeni își exprimă îngrijorarea pe facebook, iar majoritatea cetățenilor care locuiesc la bloc, dar și trecătorii care întâlnesc, involuntar, aceste animale în calea lor, sunt indignați și se gândesc că dacă nu azi, poate mâine, unul dintre câinii fără stăpân i-ar putea ataca pe ei sau pe copii lor.

O speranță ar fi proiectul demarat de Ionel Arsene- președintele Consiliului Judeţean Neamţ, care vizează protecţia animalelor victime ale violenţei sau abandonate pe raza județului, inclusiv în Târgu-Neamț. Prin acest proiect, care se va amenaja atât un adăpost cât şi o clinică dedicată acestor suflete chinuite, osândite să trăiască pe străzi.

Și eu sunt iubitor de animale, dar locul lor nu e în stradă.

Aceste biete animale ajung acolo din cauza unor oameni iresponsabili și pun în pericol siguranța noastră, a tuturor.

Dacă am înțelege cu toții asta, lucrurile ar sta altfel„, a conchis Daniel Harpa.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate