Târgu-Neamț: Preșcolarii de la Grădi 1, maeştri în arta încondeierii ouălor [GALERIE FOTO/ Concursul Național „Încondeiașul”]

0

Marele dar al Paştelui este speranţa creştină care ne face să credem în Dumnezeu, în triumful său final, în bunătatea şi dragostea Lui ce nu pot fi atinse de nimic.

Din dorinţa de a perpetua obiceiurile strămoşilor noştri, Grădinița nr. 1, din subordinea Liceului „Vasile Conta” Târgu-Neamț, a participat la Concursul Național „Încondeiașul”, inițiat de Asociația Kids Heaven din Iași.

Concret, prichindeii din mai multe grupe au fost inițiați în arta încondeierii ouălor.

Mai mult, cadrele didactice implicate și-au propus și-au propus să dezvolte abilitățile artistice ale preșcolarilor, să îi încurajeze să înțeleagă și să aprecieze tradițiile străvechi, simbolurile Pascale, frumosul și de ce se încondeiază ouă până la Înălțare.

În Grădinița nr.1 din Târgu-Neamț, concursul a fost promovat de Luminița Agapie și s-au înscris 7 grupe.

La nivel de unitate, evenimentul a fost organizat de Luminița Agapie și Angela Tărăboanță.

Concursul Național >Încondeiașul<, la care participă și copilașii din grădinița noastră, se desfășoară în mai multe etape, până la Înălțare. Dacă în primele etape, au avut de lucru pe reviste sau au cântat, acum preșcolarii au încondeiat ouă, ca vrednici păstrători ai tradițiilor noastre românești.

S-au descurcat de minune, au fost încântați de această activitate, iar la final au fost premiați cu reviste, dulciuri, diplome, jucării și ouă de lemn„, ne-a declarat Luminița Agapie, educatoare și promotoare a Concursului „Încondeiașul” la nivelul grădiniței nr.1.

Grupele mari conduse de doamnele educatoare Alina Maftei, Luminița Agapie și Angela Tărăboanță, Dana Popa și Ionela Moldovan, alături de grupa mică condusă de doamna educatoare Niculina Ilie au ales să facă cu această ocazie un Proiect de parteneriat între grupe și Membrii Asociației și să desfășoare concursul împreună, urmând să continue apoi cu Meșteșugașul.

Alina Maftei, directorul adjunct al grădiniței felicită cadrele didactice implicate în proiect și precizează că activitatea a fost o încântare și un succes. De altfel, acest fapt se poate vedea și în următoarele imagini:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate