Târgu-Neamț: Reabilitări termice din bani europeni

0

Potrivit primarului Daniel Harpa, în Târgu-Neamț, blocul M7A din strada M. Eminescu este un studiu de caz pozitiv în ceea ce privește reabilitarea din bani europeni.

actualul primar Daniel Harpa, candidat PSD pentru un nou mandat

În primul rând, e vorba de costuri totale de 616 mii de lei din fonduri europene, prin Programul Regional Operațional.

Într-un astfel de program european, dincolo de confortul oamenilor, obiectivele lucrărilor de reabilitare trebuie să se conformeze unor standarde de mediu ridicate, cum ar fi reducerea gazelor cu efect de seră și creșterea numărului de gospodării cu o clasificare energetică superioară.

Pornind de la succesul obținut în accesarea banilor europeni, Primăria orașului a depus un proiect asemănător pentru alte cinci blocuri de pe străzile Petru Rareș și Ștefan cel Mare (blocurile 1, 2 și 3 – printre primele blocuri construite în oraș și C1 și M4), în valoare totală de peste 11,2 milioane de lei, aflat în stadiul de evaluare, tot pe fonduri europene.

Iar pe masa de lucru a specialiștilor din administrația locală se află un al doilea astfel de proiect, referitor la alte zece blocuri de pe bulevardele Ștefan cel Mare și Mihai Eminescu (foto 2).

REABILITARE TERMICĂ DIN BANI EUROPENI:

BLOCUL M7A, STR. MIHAI EMINESCU

Valoarea totală a proiectului: 615.734,32 lei.

Lucrări realizate: izolarea termică a fațadei și ferestrelor, izolarea termică a intrării în scară, termoizolarea planșeului de la ultimul nivel, închiderea balcoanelor etc.

  • Comandat de PSD NEAMȚ, executat de Ghici Computers SRL, cod MF 21200019
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate