Teatrul Tineretului pledează pentru relațiile homosexuale

0

Una dintre piesele de teatru prezentate în festival a avut un mesaj clar de toleranță și acceptare a relațiilor homosexuale. Este vorba de spectacolul ”Familii” cu care a fost prezent în festivalul de la Piatra-Neamț Teatrul Radu Stanca din Sibiu.

”La finalul lunii noiembrie 2015, în Monitorul Oficial, a fost publicat proiectul de lege prin care se propune modificarea actualului art. 48, alin. 1, prin redefinirea familiei ca fiind o uniune care „se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie”. Intrigat de acest proiect de lege, regizorul Eugen Jebeleanu chestionează în spectacolul său conceptul de familie, apare scris pe pagina oficiala a Festivalul Național de Teatru organizat de UNITER.

Am discutat despre mesajul piesei și cu cei de la Teatrul Radu Stanca din Sibiu, cei care au ”fabricat” acest spectacol și care ne-au certificat că am înțeles corect despre ce este vorba și pe care nu putem decât să-i felicităm pentru curajul de a juca o asemenea piesă la Piatra-Neamț, un oraș unde majoritatea părinților își educă copiii în direcția neacceptării homosexualității.

Deși opinia exprimata public de aleșii locali din Neamț care își dau votul pentru finanțarea Teatrului Tineretului era clar împotriva căsătoriei între două persoane de același sex, iată că politicienii nemțeni au găsit resursele de toleranță necesare să fie de acord cu promovarea toleranței față de homosexualitate printr-un act artistic prezentat în fața tinerilor din Piatra-Neamț într-un spectacol susținut din bani publici.

Deși în tot județul Neamț s-au organizat marșuri și manifestații împotriva căsătoriilor homosexuale și s-au strâns semnături contra acestei legi, iată că totuși toleranța și deschiderea spre nou și-au făcut loc și în Piatra-Neamț unde tinerii au putut primi de pe scena teatrului mesajul artistic al regizorului Eugen Jebeleanu, un promotor recunoscut al căsătoriilor între persoane de același sex.

Iată un prim pas făcut la Neamț spre toleranță și acceptarea relațiilor homosexuale, spre deschiderea față de modernism și relații între persoane de același sex. Un pas important făcut cu ajutorul Teatrului Tineretului și a viziunii de deschidere către nou a conducerii acestei instituții.

Curcubeul a răsărit în sfârșit și pentru minoritățile sexuale din Neamț. 

Felicitări oamenilor din teatru pentru deschidere.
Felicitări celor de la Consiliul Județean pentru finanțarea toleranței.
Felicitări conducerii Teatrului Tineretului pentru că arată copiilor nemțeni și altă abordare în afara ”familiei tradiționale”

Județul Neamț, îmbâcsit de mentalități învechite și preconcepții, simțea din plin nevoia deschiderii minților oamenilor și educarea copiilor în sensul toleranței și acceptării relațiilor dintre persoane de același sex.

Sursa foto/video: fnt.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate