Ţigări de contrabandă transportate cu deltaplanul

0

      Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Rădăuţi – I.T.P.F. Sighetu-Marmaţiei au observat azi noapte, un aparat de zbor de mici dimensiuni care transporta din Ucraina în România ţigări de contrabandă. În cadrul acţiunii, poliţiştii de frontieră au monitorizat traseul deltaplanului şi au descoperit pe teritoriul României, lângă frontieră, mai multe colete abandonate ce conţineau aproximativ 3.000  pachete de ţigări. Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea depistării persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

      În data de 10.07.2013, după miezul nopţii, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi –I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au observat, un aparat de zbor de mici dimensiuni care s-a deplasat  dinspre Ucraina în România, pe direcţia localităţilor Frătăuţi – Costişa – Măneuţi şi ulterior s-a întors pe teritoriul ţării vecine. În zonă s-a deplasat imediat o echipă operativă, care a depistat în apropierea frontierei, într-un crâng din lunca râului Suceava de pe raza localităţii Măneuţi, mai multe colete ce conţineau 2.997 pachete cu ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană şi R. Moldova. Totodată, în zonă a fost descoperit abandonat şi un autoturism marca BMW, înmatriculat în Bulgaria.

      Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 30.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării iar autoturismul marca BMW, în valoare de  aproximativ 10.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava. Imediat au fost informate autorităţile ucrainene despre producerea evenimentului, cercetările fiind continuate de către poliţiştii de frontieră în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale.


Reporter: Viorela Gherasim, Operator imagine, Editor montaj: Dacian Anitei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate