Ținutul Zimbrului, din nou în Top 100 Destinații Sustenabile din Lume

0

Ținutul Zimbrului din județul Neamț este, pentru al doilea an consecutiv, în Top 100 Destinații Sustenabile din lume.

Este singura micro-regiune din România, care a reușit nu numai o dată, ci de două ori, performanța de a fi inclusă în acest top international al destinațiilor turistice prietenoase cu mediul și valorile culturale locale.

Topul a fost realizat de o echipă de experți internaționali în turismul sustenabil. Ținutul Zimbrului -microregiunea suprapusă peste Parcul Natural Vânători Neamț (Târgu Neamț și comunele Agapia, Vînători – Neamț, Bălțătești, Crăcăoani) a trecut evaluarea cu brio. S-au luat în calcul criterii precum protejarea naturii, peisaje și decor, conservarea moștenirii culturale, locuitori implicați în turism, promovarea produselor locale etc.

Top 100 Destinații Sustenabile include orașe, regiuni, țări care prețuiesc si celebrează autenticul local, biodiversitatea și natura, valorile lor culturale, comunitatea și antreprenorii locali, mediul natural, pentru generațiile viitoare de cetățeni și turiști. Alături de Ținutul Zimbrului, topul recent lansat include destinații deosebite:

Ținutul Zimbrului este, așadar,  pe lista unde își dorește orice destinație turistică să ajungă, iar acest lucru se datorează tuturor celor care au muncit din greu să facă o diferență și au tratat cu seriozitate turismul sustenabil.

Este o oportunitate unică pentru Ținutul Zimbrului. O oportunitate de a-și întări profilul în domeniul turismului verde și responsabil și de a deveni vizibil pentru turiștii străini interesați de destinațiile verzi.

Reprezentanți ai destinațiilor câștigătoare vor fi premiați la Târgul de Turism de la Berlin, pe 6 martie 2019.

Felicitări!

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate