Ținutul Zimbrului, pentru a treia oară în Top 100 Destinații Sustenabile din lume

0

Destinația “Ținutul Zimbrului” din județul Neamț este, pentru al treilea an consecutiv, în Top 100 Destinații Sustenabile din lume.

Este singura micro-regiune din România care a reușit nu numai o dată, ci de trei ori, performanța de a fi inclusă în acest top internațional al destinațiilor turistice prietenoase cu mediul și cu valorile culturale locale.

Înmânarea distincției a avut loc recent în Mali Losinj, Croația, unde “Ținutul Zimbrului” a fost reprezentat de Viorela Chiper- managerul destinației și Geanina Fedeleș- președintele Asociației “Ținutul Zimbrului”.

 “E o recunoaștere foarte valoroasă, care ne-a permis accesul în culisele dezvoltării turistice sustenabile la nivel mondial. O distincție care se acordă comunităților ce reușesc să lucreze împreună pentru a-și pune în valoare cultura, tradițiile, oamenii, într-o manieră responsabilă și durabilă. 

Mulțumim celor care au înțeles demersul nostru, l-au preluat sau și-au pus amprenta personală asupra lui!

Mulțumim celor care l-au susținut financiar și   tehnic!”, transmite Geanina Fedeleș.

Topul a fost realizat de o echipă de experți internaționali în turismul sustenabil. Ținutul Zimbrului -microregiunea suprapusă peste Romsilva- Parcul Natural Vânători Neamț, Târgu Neamț și comunele Agapia, Vînători – Neamț, Bălțătești, Crăcăoani a trecut evaluarea cu brio și de data aceasta. S-au luat în calcul criterii precum protejarea naturii, peisaje și decor, conservarea moștenirii culturale, locuitori implicați în turism, promovarea produselor locale etc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate