Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 1 iunie 2020
  • :
  • :

[Ținutul Zimbrului- trăind legenda] Tirul cu arcul a făcut senzație printre copii

În vremuri din ce în ce mai sofisticate, se simte nevoia de întoarcere la simplitate.

Numeroși copii, dar și adulţi, au participat la spectacolele medievale și atelierele interactive de tir cu arcul organizate weekend-ul trecut, în cadrul Festivalului Medieval al Cetăţii Neamț.

Străjerii Cetății Neamțu’, coordonați de părintele Filip, dar și alte ordine cavalerești prezente la Zilele Cetății, le-au oferit ocazia să asiste la antrenamente de luptă cu diverse arme ale timpurilor străvechi: arcul cu săgeți și măciuca, sulița și halebarda, sabia.

S-a organizat și un concurs de tir cu arcul, numit „Ținutul Zimbrului- trăind legenda”.

A fost printre cele mai solicitate atracţii ale manifestării.

Ne-a plăcut foarte mult! Ne așteptam să vedem cavaleri și domnițe, dar a fost prima dată când am mai avut să tragem cu arcul!„, ne-a mărturisit Irina S. din Bicaz, mama unui copil de 12 ani pe care noua experiență l-a făcut să uite de smarphone pentru câteva ore.

Deși folosit rar, îndeosebi în momentele de reconstituire istorică ori în competiții de profil, arcul cu săgeți este şi astăzi o armă extrem de puternică. Străjerii Cetății Neamțu’ au fost echipați cu aceste arme prin intermediul activității Dragoș Vodă și-a lui ceată, derulată de Asociația Ținutul Zimbrului în cadrul proiectulului Ecoturism în Ţinutul Zimbrului, finanțat prin intermediul programului Green Entrepreneurship- Dezvoltarea Destinațiilor de Ecoturism din România, un program comun al Romanian- American Foundation și Fundația pentru Parteneriat.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *