Trei șoferi prinși băuți la volan în a treia zi de Crăciun, în zona Târgu-Neamț

0

Marți, 27 decembrie a.c., în a treia zi de Crăciun, cinci conducători auto au fost depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice, pe raza județului Neamț. Trei dintre aceștia, în zona Târgu-Neamț

Din fericire, cu toții au fost depistați în flagrant de polițiști, vigilența acestora preîntâmpinând producerea unor evenimente rutiere grave.

Astfel, în jurul orei 17:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 53 de ani, din județul Suceava, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Național 15C, în localitatea Brusturi.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în a treia zi de Crăciun, în jurul orei 19:30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au depistat în trafic un bărbat de 39 de ani, din Răucești, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Comunal 7, în localitatea Răucești.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

N-a trecut mult până la următorul caz de inconștiență la volan. În jurul orei 21:40, polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 51 de ani, din Răucești, în timp ce conducea un autoturism, pe Drumul Comunal 6, în localitatea Răucești.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate exemplele prezentate, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic nu conduceți dacă ați consumat alcool sau substanțe psihoactive!


Zilnic polițiștii se află în teren, pentru asigurarea unui climat de normalitate și pentru a preveni situațiile de risc, în care pot fi implicați atât adulții cât și minorii. Contăm însă și pe sprijinul și responsabilitatea dumneavoastră.

Dacă aveți o rudă, cunoștință, prieten care a consumat băuturi alcoolice  și intenționează să se deplaseze cu autoturismul, în calitate de conducător auto, sfătuiți-l să folosească un mijloc de transport în comun, sau să ceară ajutorul unui prieten, pentru a-l transporta în siguranță la domiciliu.

Nu dați sănătatea dumneavoastră și a celor dragi pe un pahar de alcool! Chiar dacă aveți impresia că sunteți apt de a conduce un vehicul, chiar și pe distanțe scurte, după ce ați consumat alcool, să știți că nu este așa. Studiile clinice și experiența noastră de zi cu zi dovedesc contrariul.

Alcoolul încetinește activitatea sistemului nervos central iar consumul de alcool îți poate afecta condusul autovehiculului prin faptul că acesta cauzează: deficiențe de vedere; încetinirea reflexelor; reducerea concentrării și a vigilenței; crearea unei stări de relaxare și somnolență; dificultăți în interpretarea informațiilor senzoriale; supraestimarea propriilor abilitați.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate