Trufandale mai ieftine la piata

0

In afara fenomenelor de ordin natural care s-au petrecut in tot judetul saptamana trecuta, in piata agroalimentara din orasul Targu Neamt s-a creat un fenomen de respingere si lipsa de comunicare intre cetateni. Ca orice om interesat de un meniu verde si proaspat pe care si-l poate procura de la piata, echipa noastra s-a prezentat in fata tarabelor cu trufandale pentru a incepe negocierea. Insa, in loc de bunavointa si oferte, ne-am izbit de un zid de ignoranta si nepasare. Unii mai speriati de prezenta camerei de luat vederi, au fost gata de a se ascunde in spatele tejghelei, sau au luat-o pur si simplu la fuga. S-au gasit totusi printre bastinasi, si oameni de la care am aflat noutatile de la taraba.
Fructele si legumele de sezon s-au mai ieftinit si la noi. Atat producatorii, cat si simpli comercianti au ajuns la concluzia ca daca nu reduc preturile nu vor putea vinde marfa. Grindina cazuta si inundatiile din ultima perioada au cam distrus culturile oamenilor, insa cele mai afectate produse au fost rosiile, castravetii si varza. Si chiar daca tarifele afisate la rosii au scazut pana la 2 lei, castravetii se vand cu 1,50 lei, cartofii cu aproape 2 lei si varza cu doar 1 leu, cumparatorii sunt la fel de retinuti cand vine momentul sa scoata bani din buzunar.

Reporter: Viorela Gherasim, Operator imagine, Editor montaj: Dacian Anitei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate