Un alt proiect european se implementează în comuna Pipirig: ”Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Pipirig, județul Neamț” (FOTO)

2

La nivelul comunei Pipirig sunt întocmite și depuse numeroase proiecte, atât prin programe europene, cât și naționale, proiecte care vizează modernizarea comunei în aproape toate domeniile: de la modernizarea străzilor și drumurilor de interes local, modernizarea sistemului de iluminat public, înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale,  extinderea sistemului de alimentare cu apă, refacerea infrastructurii afectate de calamitățile naturale la modernizarea infrastructurii educaționale sau la construirea unui centru de zi și a unor locuințe protejate. Toate aceste proiecte se află în diferite etape, pentru că din momentul în care se întocmește un proiect și până la implementarea lui durează mai mulți ani.

În această perioadă, în comuna Pipirig, au început lucrările din cadrul unui nou proiect cu fonduri europene. Este vorba despre  proiectul ”Modernizarea sistemului de iluminat public în comuna Pipirig, județul Neamț” prin care se va moderniza rețeaua de iluminat public și va crește eficiența energetică.

Am întocmit acest proiect în perioada iunie-octombrie 2018 și l-am depus pentru finanțare la AFIR, Măsura 2/6B. După perioada de evaluare, proiectul a fost declarat conform și eligibil, astfel încât în luna martie 2019, am semnat la Iași, la Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, contractul de finanțare. Au urmat apoi procedurile specifice pentru avize, proiectul tehnic, achiziția de lucrări, iar în acest moment am început execuția lucrărilor. Perioada de implementare este de 6 luni, dar cred că vom termina mult mai repede”,  ne-a declarat Vasile Dorneanu, primarul comunei Pipirig.

Obiectivul principal al proiectului îl constituie creșterea eficienței energetice prin modernizarea rețelei de iluminat public, dar și ȋmbunǎtǎțirea siguranței publice, în condițiile unui trafic foarte aglomerat pe DN 15 B, drum care face legătura între Valea Muntelui și orașul Tg. Neamț.

Așa cum se știe, anul trecut, datorită demersurilor făcute de primarii comunelor din zonă și de dl. Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean, s-au executat lucrări de reparație cu mixtură asfaltică pe DN 15 B, astfel încât a fost reabilitat întreg tronsonul de drum până la Pluton, drum care nu mai fusese modernizat de peste 12 ani. În aceste condiții, acest proiect completează modernizarea drumului făcută anul trecut  și crește gradul de siguranță a cetățenilor:

Prin acest proiect modernizăm pentru prima dată sistemul de iluminat public din comuna noastră. Vom monta corpuri de iluminat cu LED în satele de la drumul național DN 15 B. Am început de la Leghin și vom continua în celelalte sate. Se vor echipa stȃlpii existenți ai rețelei aeriene de joasǎ tensiune de distribuție publicǎ cu corpuri de iluminat noi cu sursǎ multi LED de 80W, cu dispozitive tip cȃrje noi de 2,85 m, din țeava metalicǎ zincatǎ, cu brǎțǎri corespunzǎtoare tipului stȃlpului”, a precizat, de asemenea, Vasile Dorneanu, primarul comunei Pipirig.

2 Comentarii
  1. Coman Dumitru spune

    Iluminismului lui primarilor de după 90 becuri sunt la porțile de importanță nu pe toți stâlpii cum am văzut la Tocană un sat uitat de lume..

  2. Buzea spune

    Felicitări, domnule Primar!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate