Un elev de la Liceul Tehnologic Petricani s-a calificat la etapa naţională a concursului de fizică – chimie pentru elevii din mediul rural „Impuls Perpetuum”

0

Un elev de la Liceul Tehnologic din comuna Petricani s-a calificat  la etapa naţională a concursului de fizică – chimie pentru elevii din mediul rural „Impuls Perpetuum”.

Este vorba despre Iulian Tomovici, elev în clasa a VIII-a, care a obţinut rezultate deosebite la etapa judeţeană a acestui concurs, desfăşurată la data de 27 mai.

Profesori la clasă şi cei care i-au insuflat dorinţa de a acumula cât mai multe cunoştinţe  cu privire la fizică şi chimie sunt Carmen Adiaconiţei (Fizică) şi Daniela Cristei (Chimie).

Elevul Iulian Tomovici din Petricani este familiar cu această competiţie. În anul 2015 a reuşit să obţină premiul II,  iar în 2016- premiul III.

Din lotul judeţului Neamţ care va participa la etapa naţională a concursului de fizică – chimie pentru elevii din mediul rural Impuls Perpetuum fac parte şi Elena Isabela Chelaru (clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială din comuna Ion Creangă) şi Andreea Raluca Bacoşcă (clasa a VII-a. Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din comuna Săbăoani). În cele 3 ore de concurs, participanţii din întreaga ţară vor susţine o probă teoretică (probleme de fizică şi chimie) şi o probă experimentală (lucrări de laborator).

Felicitări şi mult succes la etapa naţională!

Concursul de fizică şi chimie pentru elevii din mediul rural „Impuls Perpetuum” este o competiţie organizată anual și vizează următoarele obiective:

– Formarea şi dezvoltarea competenţelor specifice domeniului ştiinţei la elevii cu aptitudini si motivați pentru acest domeniu: rezolvarea de probleme, efectuarea experimentelor, interpretarea şi comunicarea, în formă scrisă, a rezultatelor acestora, gândirea critică şi analitică;

– Atragerea elevilor, începând din clasa a VI – a, către studiul ştiinţelor;

 – Identificarea elevilor capabili de performanţă în domeniul ştiinţelor;

– Stimularea şi motivarea formării profesorilor din mediul rural în abordarea metodelor didactice diferenţiate, orientate spre identificarea şi pregătirea elevilor capabili de performanţă.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate