Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 22 mai 2020
 • :
 • :

Un nou proiect finanțat pentru Târgu-Neamț: 900.000 € și al doilea punctaj la nivel național (!)

Un nou proiect finanțat pentru orașul nostru. Al unsprezecelea. Și cu un punctaj foarte bun, 92,5 puncte, al doilea la nivel național.

De data aceasta am atras pentru comunitatea noastră aproximativ 900.000 euro”, anunță primarul orașului Târgu-Neamț, Daniel Harpa.

Proiectul  ”Dezvoltare economică și socială în orașul Târgu-Neamt” a fost depus în cadrul Programului Operațional Capital Uman (POCU), Axa prioritară 5-  Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității, Operațiunea – Reducerea numărului de comunități marginalizate aflate în risc de sărăcie si excluziune socială din zona rurală și orașe cu o populație de până la 20.000 locuitori prin implementarea de măsuri/ operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC.

Obiectivul principal al noului proiect pentru care s-au obtinut fonduri semnificative îl reprezintă reducerea numărului de persoane aparținând comunității marginalizate din Orasul Târgu Neamt, aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de intervenții integrate de ocupare, educatie, formare profesională, asistență socială și îmbunătățirea conditiilor de trai, în contextul mecanismului DLRC.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1.– Dezvoltarea de servicii sociale si socio-medicale in cadrul comunității marginalizate din orasul Târgu Neamt

2. – Reducerea fenomenului de abandon școlar pentru 40 de elevi din comunitatea marginalizată prin programe tip “școală dupa școală”

3. – Participarea la programe de ucenicie pentru 14 persoane din comunitatea marginalizată

4.– Informarea, consilierea, orientarea si medierea pe piața muncii a 216 membri ai grupului țintă

5. – 180 membri ai grupului țintă formați profesional prin participarea la cursuri de calificare

6. – 56 de membri ai grupului țintă vor avea un loc de muncă în urma participării la interventiile integrate din cadrul proiectului

7.– Sprijinirea a 14 membri ai grupului țintă în vederea înființării unei noi afaceri și crearea a cel putin 14 locuri de muncă în noile entități economice

8. – 2 Workshop-uri si Campanii de informare si constientizare care au ca scop implicarea comunității în problemele sociale locale.

Proiectul se va derula în parteneriat cu Scoala Gimazială ”Ion Creangă” Humulești și Asociația ”Căsuța cu Miracole” Tg. Neamț.
4 comentarii la “Un nou proiect finanțat pentru Târgu-Neamț: 900.000 € și al doilea punctaj la nivel național (!)

 1. Marin

  Sunt genul de proiecte din care se poate fura unde nimic nu poate fi controlat, iar rezultatul final este egal cu zero.
  Ce castiga orasul cu asta?
  Admin: Din fonduri europene, mai greu cu furatul.

  Raspunde
 2. Dan Danila

  Cand se vor face investitii care sa aduca bani in Tirgu Neamt? Este un proiect fara nici o miza pentru oras…pur electoral

  Raspunde
  1. Foly

   Toate proiectele POCU , si in general fondurile europene , sunt cu efect 0 pentru societatea si economia romaneasca . Nu ai sa vezi prea curand investitie adevarata din FE la nivelul tarii darmite in oraselul asta. Aceste FE au „destinatie speciala”.Singurul scop al acestor FE este de a ramane ceea ce suntem , adica vai mama nostra de romani . O parte din aceste fonduri ajunge in buzunarele unor romani , deh..oameni mici proiecte mici. Nu inteleg ca pentru aceste fonduri asa – zis nerambursabile,vor strange din dinti generatiile viitoare care or sa plece in lume in nr mult mai mare ca pana acum.Proiectele se termina instant, odata cu ultimul banut cheltuit dupa care se alege praful. Or sa vina la scoala cei care au abandonat-o deja? Unde or sa gaseasca loc de munca ucenicii intr-o tara plina de someri cu studii superioare? Noi afaceri cand cele existente merg la faliment , cand doar firmele care au contracte pe bani publici au viitor? Bani aruncati in aplauzele unor romani care si-au pierdut mintea.

   Raspunde
 3. Brustureanu

  Bag sama ca acest proiect este pentru defavorizații romi din tg neamt care ar urma cursuri școlare apoi de calificare în meserii, cu alte cuvinte sa se apuce de lucru și nu alte activități cu iz infrational, dar mă întreb ai mai văzut țigan sa facă treaba ?

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *