Veste bună: Rețea de gaze naturale pentru patru comune din zona Târgului:

2

Veste bună pentru locuitorii comunelor Agapia, Petricani, Grumăzești și Bălțătești: în curând, se vor putea racorda la rețeaua de gaze naturale.

Neculai Nastasă de la Primăria Agapia a solicitat informații cu privire la stadiul implementării proiectului Conductă de transport gaze naturale Târgu-Neamț – Bălțătești, iar răspunsul a fost primit de la TranGaz ieri, 23 septembrie.

Potrivit adresei primite, proiectul tehnic se află în faza de obținere a acordurilor și avizelor necesare pentru Autorizația de Construire.

Mai sunt necesare doar decizia Direcției Agricole Județene (DAJ) Neamț de scoatere din circuitul agricol a suprafețelor din extravilan afectate de lucrări și Acordul Tehnic ANIF.

Vă comunicăm că SNTGN TRANSGAZ SA acordă o mare importanță proiectelor de extindere a sistemului de transport gaze naturale până la localitățile atestate castațiuni turistice de interes național, respectiv local, când aceste localități se află la o distanță de maximum 25 km de punctele de racordare ale operatorilor de transport și de sistem, în conformitate cu prevederile Legii nr.123/2012 a energiei electrice și a gazelor naturale

Obiectivul de investiție face parte din Planul de Modernizare și dezvoltare investiții pentru sistemul național de transport gaze naturale pentru perioada 2018- 2022.

Pentru locuitorii comunelor Agapia, Grumăzești, Bălțătești și Petricani, vestea de mai sus este mai mult decât îmbucurătoare. Aceștia vor avea, în sfârșit, opțiunea de a se racorda la gaz și vor scăpa în curând de chinul încălzirii pe timp de iarnă cu lemne sau curent electric.

dolinex
2 Comentarii
  1. Ovidiu spune

    Succes așteptăm la agapia gazul promis

  2. Chirea spune

    Să dea Domnul
    Sa nu fie numai promisiune electorală ca de obicei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate