Victorie USL la limita democratiei

2

Daca inainte de campanie aveam temeri in ceea ce privesc multe colegii de deputati si senatori din Neamt , o data cu inceperea campaniei am vazut cu totii cum PDL-ul a luat efectiv mana de pe toti oamenii lor concentrandu-se exclusiv pe colegiul Elenei Udrea .
Intr-un gest de totala lipsa de onoare capeteniile PDL si-au abandonat vasalii lasadu-i sa se lupte de unii singuri si cu resurse proprii cu USL-ul iar datorita lipsei de experienta si absentei totale a liderului Gheorge Stefan s-au trezit dezorganizati , dezbinati si fara resurse si cel mai important fara dispozitii , PDL Neamt fiind formatiunea politica in care putini gandeau si multi executau .
Non-combatul pus in opera de PDL la care se adauga si votul masiv , negativ si disperat al romanilor au dus in final la un scor electoral periculos de mare pentru o democratie in formare cum este cea romaneasca .
Ca nota generala in Neamt , in opinia mea , PDL-ul si-a tradat toti oamenii in favoare cuceririi colegiului 4 unde candida Elena Udrea, iar USL a acceptat somnul PDL in judet oferind la schimb o lupta usoara pentru Udrea care si asa , ajutata de USL , cazata la un membru USL , laudata de ziarul local care apartine tot USL , inconjurata cu asfalt prin bunavointa CJN care e tot USL , cu un candidat adus din neant si fara afisaj si chiar si cu o cruce facuta la firma unui USL-ist nu a fost in stare sa inchida colegiul 4 ramanand sa ciuguleasca ceva la redistribuire . Ca sa nu mai vorbim de autotitatile locale din Roman care in frunte cu primarul Leoreanu au pupat-o in fund pe Udrea atat de mult incat e nevoie acum de descarcerare sa ii dezlipeasca de fundul codanei blonde .
Ramane de vazut ce va urma. Oricum fericita victorie a USL nu este nici pe departe cel mai bun lucru deoarece procentul obtinut incepe sa nu mai aiba legatura cu democratia iar diferenta de la democratie la anarhie sau dictatura in astfel de cazuri e foarte mica .
Pe langa rusinea blatului pentru Udrea cel putin e bine ca nu am trimis in parlament la redistribuire vreun mamifer de genul Farcasanu sau Dionisie ca ne faceam de toata bafta ca judet .
Opinam ca procentul obtinut de USL este unul periculos pentru democratie dar si o lectie pentru politicienii care credeau ca sunt trimisii lui Doamne Doamne in Neamt .
Incheiem cu regretul ca Varlan, Dulama , Mocanu , Stoica si altii PDL-isti nu au realizat ca sunt folositi si aruncati intr-o lupta special ca sa o piarda si ne amintim fara falsa modestie ca suntem singura publicatie care am spus ca PPDD-ul nu va rupe din voturile USL asa cum spera ARD-ul si cum spunea toata lumea si va declasa tocmai PDL-ul si se pare ca am avut dreptate 100% si in loc sa ajute PDL-ul , PPDD-ul l-a distrus efectiv iar pe surse am aflat ca astazi organizatia PPDD Neamt s-a dizolvat urmand sa se recompuna cu o alta structura de conducere din care nu va mai face parte Farcasanu deci PDL-ul va pierde definitiv controlul asupra PPDD si astfel fieful portocaliu nemtean va fi fagocitat de propria creatie care nu se va opri aici si in foamea de cascaval va dori sa ajunga la putere dec va da mana cu USL , moment in care domnul Gheorghe Stefan va deveni o piesa de mobilier in primaria Piatra Neamt .
De acum sa vedem ce vor face noii alesi pe care  ii avertizam ca suntem cu ochii pe ei mult mai tare decat am fost fata de cei care au plecat deoarece publicatia noastra a sustinut deschis aceasta alianta si e normal sa avem asteptari .

Iosub Robert

2 Comentarii
 1. nicu spune

  Daca la o partida de fotbal (sau orice sport doriti sa-l luati in calcul pentru aceasta paralela) se pot castiga puncte, in cazul de fata aceasta victorie a USL-ului e mai degraba pentru faima , pentru setea de razbunare si pentru a se aseza mai bine intr-un fotoliu bine incalzit in care se poate dormi in liniste si pentru o mai buna ocrotire justitionala ce o poate oferi acea imunitate parlamentara.
  Mai e si setea aia de a fi in frunte , de arata celor din jur ca sunt si ei cineva , pentru ca aviditatea de putere pentru unii e asemeni unui microb. Isi doresc neaparat sa fie primii , dar , nu pentru cei alesi ,ci mai degraba pentru orgoliile proprii ce sunt multumite doar cand isi ating scopul.
  Sunt multi din cei alesi care nu au habar de economie sau de masuri de redresare a economiei, dar gandul ca trebuie sa obtina ceva in viata ii determina sa promita cai verzi pe pereti si sa afiseze imagini de oameni interesati de nevoile si problemele celor din jur. Tertipuri ce sunt de multe ori castigatoare pe fondul problemelor de stabilitate ale adversarului si a absentei unei galerii ce a fost dezamagita de lipsa de rezultate si de sansa unei vieti mai prospere.
  Insa le vom trece cu vederea si le consideram normale in astfel de confruntari doar daca cei invinsi vor da dovada de corectitudine si vor incerca sa schimbe in bine tot sistemul romanesc.
  Doamne ajuta !

 2. nicu spune

  Declaratia soc de astazi al liderului PSD si actualul prim ministru: „Bugetul anului 2013 e compromis” !
  Parca nu era de stiut, pentru ca inflatia e greu de stapanit iar ratele fmi-ului ne zdruncina destul de serios economia tarii. Iar daca aceste lucruri erau dinainte stiute si prezentate de vechea guvernare , atunci noua guvernare prefera sa revina in prim plan desi sunt constienti ca nu vor avea reusita ,preferand sa prosteasca lumea cu vise si discursuri pompoase.
  Ca simplu cetatean si apolitic , sunt deranjat pe simplu fapt ca cei ce doresc puterea nu au masuri concrete de redresare a acestei tari si incearca doar sa arate cu degetul catre cei de dinainte , afisandu-se astfel o neputinta de remediere.
  Daca doresc intradevar sa faca ceva pentru aceasta tara , atunci sa se prezinte in fata lumii si sa le detalieze succint fiecare masura in parte , iar astfel o sa am si eu, ca simplu cetatean , un dram de optimism.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate