[VIDEO] Când zimbrul își arată mușchii

1

O nouă filmare inedită a fost făcută publică de către Administrația Parcului Natural Vânători-Neamț.

Specialiștii au surprins imagini video cu un zimbru arătându-și… mușchii. Nu, nu la sală sau într-un concurs de forță, ci în timp ce se scărpina de un copac.

Sesiune de scărpinat cu ceva încordări de mușchi!”, este textul care însoțește filmarea:

Sesiune de scarpinat cu ceva incordari de muschi!

Gepostet von Romsilva – Parcul Natural Vanatori Neamt am Donnerstag, 11. Juni 2020

Zimbrul a fost reintrodus în fauna țării în urmă cu șase decenii, la peste două sute de ani de la dispariția sa din fauna României. Primele exemplare au fost aduse în țară în 1958 și, treptat, au fost create mai multe nuclee de zimbri în țara noastră. 
Zimbrii pot fi întâlniți în libertate în ținutul lor din Neamț, iar deseori vin pentru a lua masa sub pasarela din spatele sediului Administrației Parcului Natural Vânători-Neamț.

Ținutul Zimbrului este regiunea suprapusă peste arealul Parcului Natural Vânători Neamț, orașul Târgu Neamț și comunele Agapia, Crăcăoani, Băltătești și Vânători Neamț. 

Destinație ecoturistică din anul 2016, a fost inclus încă din anul 2017 în Top 100 Destinații Sustenabile la nivel mondial. În anul 2018 s-a clasat pe locul 2 în ceea ce privește natura și viața sălbatică la nivel mondial.

1 Comentariu
  1. Florin spune

    Imi plac zimbrisorii

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate