VIDEO IMPRESIONANT: Peisaj de poveste cu zimbri la Neamț. Lipsește sania Moșului

1


Imagini impresionante cu o turmă de zimbri în nămeții din pădurile Parcului Natural Vânători Neamț.

Aceste imagini au fost filmate de Lică Balmoj, ranger în cadrul parcului, în timpul monitorizării turmelor de zimbri în libertate din Parcul Natural Vanatori Neamt.

În Parcul Natural Vânători Neamț, se derulează cu succes complexul program de eliberare în natură a zimbrului. Amintim că, în urmă cu peste 200 de ani, legendarul mamifer dispăruse din fauna României. Specia a fost reintrodusă de specialiști în 1958, iar primele exemplare au fost eliberate în natură în Parcul Natural Vânători Neamț în urmă cu șase ani.

În prezent, numărul zimbrilor liberi a crescut la 38 de exemplare, inclusiv 14 născuți în libertate. Turmele de zimbri liberi și-au extins arealul la câteva zeci de mii de hectare.

Parcul Natural Vânători Neamț este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semi-libertate și în captivitate. Microregiunea suprapusă peste parc este denumită Ținutul Zimbrului și a fost inclusă în prestigiosul ”Top 100 de destinații sustenabile”- clasament internațional realizat de experți internaționali în turism sustenabil.

credit video: Lică Balmoj, Parcul Natural Vânători Neamț

1 Comentariu
  1. C. Dumitru spune

    Dacă gândim corect, așa trebuie să procedăm. Cei care avem posibilitatea să ajutăm pe cei nevoiași, nu pe cei leneși, putem contribui cu ce putem pri donarea la biserici la cutia mili sau mai bine la fundații care avem încredere că ajută cu adevărat pe cei cu nevoi clare : bolnavi, handicapați care nu pot munci . bătrâni fără posibilități materiale și rămași singuri, etc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate