Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 18 octombrie 2019
  • :
  • :

Vijelii şi ploi însemnate, până luni seara

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă, 13 iulie, o informare meteorologică de vijelii şi cantităţi de apă însemnate, valabilă pentru aproape toată ţara, până luni seara, ora 21.00.

foto arhivă

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate

      În intervalul menționat instabilitatea atmosferică se va accentua, în după-amiaza zilei de sâmbătă (13 iulie) în nord-vestul, vestul și local centrul țării, precum și în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 iulie) și în sud-vestul și sudul extrem al teritoriului.
     Duminică (14 iulie), manifestările instabilității atmosferice vor cuprinde majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul extrem, iar luni (15 iulie)se vor semnala cu precădere în jumătatea estică a țării.
      Astfel, vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *