Vine iarna, delictele silvice- s în toi. 4 „capturi” în zona Târgu-Neamț, săptămâna trecută

0

Începe sezonul rece, oamenii au nevoie de lemne pentru foc. Așadar, e perioada în care se înmulțesc… delictele silvice.

Numai săptămâna trecută, 4 transporturi ilegale de lemn au fost depistate de polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț.

foto IPJ Neamt

Miercuri, 5 octombrie a.c., în jurul orei 13:00, oamenii legii au depistat în Vânători-Neamț o autoutilitară care transporta aproximativ 1,3 m.c. de material lemnos, specia fag, fără documente legale.

Conducătorul auto, în vârstă de 42 ani, din Pipirig a fost sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Târgu-Neamț, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Neamț.

În aceeași zi, în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au depistat în localitatea Pipirig o autoutilitară care transporta aproximativ 3 m.c. de material lemnos, esență carpen, fără documente legale.

Conducătorul auto, în vârstă de 45 de ani, din Pipirig, a fost sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Pipirig, confrom IPJ Neamț.

Sâmbătă, 8 octombrie a.c., în jurul orei 13:00, tot polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au depistat în localitatea Oglinzi din comuna Răucești un atelaj hipo care transporta aproximativ 1,5 m.c. de material lemnos, respectiv lemn de fag, fără documente legale.

Conducătorul atelajului, în vârstă de 65 de ani, din Răucești, a fost sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Târgu-Neamț, precizează reprezentantul IPJ Neamț.

De asemenea, în noaptea de 9 octombrie, în jurul orei 04:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au depistat în localitatea Pipirig o autoutilitară care transporta aproximativ 2 m.c. de material lemnos, esență fag, fără documente legale.

Conducătorul auto, în vârstă de 28 de ani, din Pipirig, a fost sancționat contravențional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Pipirig, a conchis purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate