Vor să mărească prețul la apă

1

Compania Județeana APASERV S.A. solicită modificarea prețurilor și tarifelor la apă și apă uzată, dar și cele pentru serviciile conexe.

Prin hotărâri de Consiliu Local, unitățile administrativ teritoriale vor mandata câte un reprezentat care să voteze pro sau împotriva scumpirii apei, în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Aqua Neamț. Reprezentantul uat-ului va vota așa cum îi spune Consiliul Local al orașului/ comunei respective.

Ei vor decide dacă e într-adevăr nevoie ca nemțenii să plătească mai mult pentru serviciile oferite de APASERV.

Compania Județeană le-a înaintat o documentație stufoasă prin care justifică necesitatea creșterii prețurilor. O puteți citi aici:

Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) a dat deja aviz favorabil pentru modificările de preț propuse.

Prețul pentru apa potabilă produsă, transportată și distribuită pe întreaga arie de operare a APASERV ar urma să ajungă la 5,07 lei/mc, fără TVA (de la 4,82 lei/mc).

Tariful pentru canalizare-epurare în toate localitățile unde APASERV este furnizorul acestui serviciu ar urma să fie de 4,35 lei/mc, exclus TVA (de la 3,80 lei/mc).

De asemenea, dacă membrii ADI Aqua Neamț vor fi de acord, tariful pentru proiectare pentru proiectele de bransament apa potabilă, respectiv racord de canalizare (inclusiv aviz) va costa 435 lei (față de 250 lei în prezent). Mai mult, tariful pentru agreerea agentilor economici pentru executarea lucrărilor de branșamente apă, lucrări de racord si separare a rețeleșpr aflate în administrarea CJ Apa Serv SA Neamt ar urma să ajungă la nivelul de 2000 lei (de la 360,74 lei).

Amintim aici că Adunarea Generală a Asociatiei ADI Aqua Neamț are ca atribute aprobarea stabilirii, ajustării și modificării preturilor si tarifelor propuse de Operator de la data la care asociații hotărăsc trecerea la un sistem de tarif unic.

Autorităţile administraţiei publice locale, prin reprezentantul mandatat, pot să refuze, în condiţii justificate, aprobarea preţurilor și tarifelor propuse de operator. Adică dacă sunt de acord cu scumpirea, doar ridică mâna. Dacă nu sunt de acord cu prețurile propuse de ApaServ… e treabă serioasă și e nevoie de pix și de hârtie ca să explice de ce și cum.
Ca o mică sugestie, nu uitați: la tăți ni-i greu, domnilor, nu doar celor de la Apaserv.

Andreea Trăsnea

1 Comentariu
  1. Ion spune

    Cand CIVITAS a marit tariful de parcare cu 33% nu erati asa de critici ca sa nu suparati primarul.
    Cand APASERV vrea sa urmeze exemplul CIVITAS va amintiti ca la toti le este greu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate