Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 25 iunie 2019
  • :
  • :

Aplicația care îți arată în cât timp te poți urca la volan, după ce ai consumat alcool

O aplicație pentru telefon ar putea contribui la scăderea numărului de accidente rutiere cauzate de consumul de alcool.

Dacă ai consumat alcool, Zero la Mie este aplicația cu ajutorul căreia poți afla timpul estimativ în care vei ajunge din nou la 0% alcool în sânge.

Alcooltestul din buzunarul șoferilor

Cu alte cuvinte, știi în cât timp te poți urca din nou la volan, după ce ai consumat băuturi alcoolice. Rezultatul este obținut printr-o formulă concepută de fizicianul Erik Windmark.

Aplicația este disponibilă pentru iOS și Android și poate fi descărcată gratuit, din Appstore, respectiv GooglePlay.

Zero la Mie a fost creată de Ursus Breweries, prin programul DespreAlcool.ro. Este susținută de Poliția Rutieră și Institutul Național de Medicina Legală “Mina Minovici” București.

O funcție nou introdusă este testul de echilibru, care verifică reflexele și gradul de control ale utilizatorilor. În acest scop, aplicația utilizează camera foto și trasează pe ecran o linie care trebuie menținută dreaptă în timpul mersului. Dacă utilizatorul pică testul, Zero la Mie îi recomandă să apeleze la un amic sau să comande un taxi pentru a se deplasa.

Oricât de precise ar fi calculele aplicației, nu oferă nicio garanție că alcoolul este într-adevăr complet eliminat din sânge după perioada afișată pe ecran. Alcoolemia precisă din sânge poate fi stabilită doar în urma analizelor medicale. Așadar, o doză de scepticism cu privire la datele app-ului este recomandată, scrie auto-bild.ro.

Aplicația Zero la Mie permite și vizualizarea unui istoric al băuturilor, precum și setarea unui alt bio, în cazul în care userii vor să testeze aplicatia pentru un prieten.

A.T.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *