Zi de trăit povești medievale, la poalele Cetății Neamț [galerie FOTO]

0

Parcul Cetate și fortificația medievală de pe Culmea Pleșului au prins viață și culoare. Asta, datorită activităților organizate în acest weekend, cu prilejul Zilelor Cetății Neamț/ Festivalul Medieval de la Târgu Neamț.

Cavaleri și străjeri, domnițe și boieri antrenează întreaga suflare a festivalului în lupte și întreceri medievale.

Cei mai fascinați sunt copiii, care au ocazia să descopere cu această ocazie lucruri noi din timpuri vechi.

De la eveniment, nu lipsesc nici bucătarii din zonă cu ceaunele fermecate, și nici meșterii populari.

Seara de sâmbătă, 29 iunie, se încheie la scena din Parcul Cetate cu dansurile medievale pregătite de Școala de dans Domnița Ruxandra, după care urmează concertul trupei Corbu-de la ora 21.00.

Pe la ora 22.00, în jurul focului de tabără, cavalerii vor spune celor prezenți alături de ei Povești de viața cu file din hrisov.

Iată câteva imagini menite să surprindă atmosfera din Parcul Cetate în timpul zilei de sâmbătă:

Zilele Cetății Neamț/ Festivalul Medieval continuă și duminică, 30 iunie, după următorul program:

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Neamţ, Primăria oraşului Târgu-Neamţ, Complexul Muzeal Județean Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”, Casa Culturii „Ion Creangă” Târgu Neamț și Asociaţia „Ansamblul Ozana”, alături de partenerii: Fundaţia Culturală „Ion Creangă”, APDTN „Valea Ozanei”, ATOR, Asociația „Ținutul Zimbrului”, Asociația Puzzle OptimEast, CNIPT Târgu Neamț.

Andreea T.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate