Zile binecuvântate la Mănăstirea Secu

0

Zile de mare sărbătoare în ținutul binecuvântat al Neamțului, cu prilejul hramului Mănăstirii Secu.

Marți, 29 august, numeroși credincioși din întreaga țară și-au îndreptat pașii spre această străveche mănăstire, pentru a se ruga şi a primi binecuvântare duhovnicească.

În ziua cinstirii Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Secu a fost oficiată de către ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu PS Ignatie Mureșanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei, stareți ai mănăstirilor din zonă, preoți și diaconi.

Așa cum se obișnuiește de ani buni, slujba s-a ținut în curtea așezământului monahal, pe un podium special amenajat și împodobit cu flori multicolore, având în față icoanele sfinților care ocrotesc mănăstirea. În acest fel, toți credincioși prezenţi au putut să se unească în rugăciune, să asculte cuvintele de învăţătură și să primească binecuvântare. 

Astăzi, 30 august, Mănăstirea Secu și-a serbat cel de-al doilea hram, prin cinstirea Sfântului Varlaam, mitropolitul Moldovei și a Sfântului Cuvios Ioan de la Râșca și Secu, episcopul Romanului.  Dimineață, PS Andrei, Episcopul Râmnicului a oficiata Sfânta Liturghie, urmată de pomenirea ctitorilor.

Pelerinii veniți la Secu s-au putut închina la moaștele Sfântului Varlaam, așezate în Aghiasmatarul din curtea mănăstirii, dar și la mormântul Sfântului Cuvios Ioan de la Râșca și Secu aflat în absida din dreapta mănăstirii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate