Zilele orașului Târgu Neamț, oficial deschise

0

Vineri, 9 septembrie, la sediul Primăriei a avut loc deschiderea oficială a Zilelor orașului Târgu Neamț, eveniment mult- așteptat de către toți locuitorii de la poalele Cetății Neamț.

Sala de ședințe a Consiliului Local s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru toți cei care au dat curs invitației: reprezentanți ai Consiliului Județean Neamț, parlamentari, delegații din orașele înfrățite cu Târgu Neamț, reprezentanți ai Poliției și Jandarmeriei, primari din comunele învecinate, actuali și foști consilieri locali,  directorii unităților de învățământ din Târgu Neamț, preoți din zonă, reprezentanți ai ONG-urilor locale și simpli cetățeni. Aceștia au fost primiți în mod tradițional, cu pâine și sare, iar străjerii Cetății Neamț i-au întâmpinat la intrarea în Primărie.

După ce primarul Daniel Harpa a prezentat oaspeții veniti la poalele Cetății în zi de sărbătoare, a luat cuvântul Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț:img_2509jpg

„Sunt onorat să fiu astăzi aici, acasă, în mijlocul dumneavostră. Sunt fiul orașului Târgu Neamț, de fapt sunt produsul dumneavoastră, fiindcă aici am inceput să fac politică (…) Vreau să îl felicit pe domnul primar Harpa pentru modul exemplar în care organizează anual Zilele orașului, vreau să felicit Consiliul Local pentru implicare, vreau să vă spun că sunt mândru de ce se întâmplă la Târgu Neamț. Cred că în următoarele trei zile ar trebui să petrecem, să fie voie bună și să ne simțim așa cum ar trebui să se simtă fiecare cetățean atunci când e sărbătoare, pentru că o comunitate  trebuie să fie unită și la bine, și la rău”, a spus acesta.

După alocuțiunile invitaților, edilul a înmânat diplome de onoare și titluri de cetățean pro urbe sau cetățean de onoare unor personalități care au adus diverse contribuții în dezvoltarea orașului Târgu Neamț, despre care vom detalia într-un articol special destinat lor.

„Declar în mod oficial deschise Zilele Orașului Târgu Neamț. Doresc oaspeților ședere plăcută! La mulți ani locuitorilor orașului! Sper să petrecem cele trei zile așa cum doar moldovenii știu!”, a conchis primarul Daniel Harpa.

La finalul deschiderii oficiale a Zilelor orașului, copii și tinerii din ansambluri folclorice din județul Neamț au plecat din fața sediului Primăriei în paradă pe centrul orașului, demonstrând că portul popular nemțean dăinuiește în inimile tinerilor.

Zilele orașului Târgu Neamț continuă până duminică, 11 septembrie cu un program variat și cu activități pe toate gusturile.

Andreea Trăsnea

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate