Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ziua comunei RĂUCEȘTI, sărbătorită românește [galerie FOTO]

Duminică, 1 septembrie, Ziua comunei Răucești a fost sărbătorită românește de întreaga comunitate.

Adunați în zona stadionului, oamenii locului s-au bucurat de activitățile pregătite cu drag de primarul Dumitru Bălăjel și Consiliul Local.

La zi de sărbătoare, lor li s-au alăturat și oficialități locale și județene, printre care prefectul Daniela Soroceanu, Ion Asaftei- vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, subprefectul orașului sau primari ai comunelor învecinate. Rând pe rând, aceștia au transmis urări de bine toturor celor care viețuiesc pe aceste meleaguri.

Suprizele s-au ținut lanț pe parcursul acestei zile speciale, o prezență inedită fiind cea a avionului care a survolat o perioadă deasupra comunei, spre bucuria copiilor mici și mari.

Ziua comunei a fost oficial deschisă prin cuvântul primarului Dumitru Bălăjel. „Vă mulțumesc din suflet că sunteți încă de la început într-un număr atât de mare alături de noi. Mulțumesc mult tuturor, mulțumesc pentru tot ajutorul pe care l-am primit de la dumneavostră de-a lungul timpului. La multi ani, Răucești! La mulți ani tuturor!”, a transmis primarul Dumitru Bălăjel. Și fiindcă în Răucești, oamenii au frică de Dumnezeu, dar și motive să mulțumească Celui de Sus, un sobor de preoți a oficiat slujba de Te Deum.

Pentru că viitorul depinde de noile generații și de educația pe care copiii o primesc pe băncile școlii, autoritățile locale au pregătit un moment special dedicat cadrelor didactice și elevilor din comună cu rezultate deosebite la învățătură. În aplauzele tuturor, aceștia au urcat pe scenă pentru a fi premiați și felicitați. De asemenea, cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsnicie au fost chemațe pe scena special amenajată, pentru a fi felicitate de întreaga comunitate și premiate de către autoritățile locale.

Cei veniți la sărbătoarea comunei Răucești au avut parte de joc și voie bună în compania tinerelor talente locale, dar și a unor artiști renumiți la nivel national. Încă de la orele după-amiezii, pe scenă au urcat Ansamblul „Oglinduța”, Tineret Band,  Fanfara de la Răucești, Grigore Gherman, Angelica Flutur, Vasile Urzică, Ionela Brănișteanu, Sînziana Oșlobanu, George Gherasim, Gabriela Gherasim și Gabriela Ujică, dar și Anca Neașcu, ADDA și Provincialii.

Manifestările dedicate Zilei comunei Răucești, ediția a XXVI-a s-au încheiat cu focuri de artificii.

De la copilașii care duc mai departe tradițiile strămoșești, până la vârstnicii care dovedesc că poți sărbători românește indiferent de anii din buletin, întreaga suflare a comunei Răucești s-a bucurat așa cum se cuvine de această manifestare dedicată lor.

La mulți ani, Răucești!

Andreea T.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *