ZIUA COPILULUI IN LOCALITATEA ADJUDENI

0

Ziua Internaţionala a Copilului isi are originea in anul 1925, la “Conferinta pentru bunastarea copiilor”, care a avut loc la Geneva. Reprezentantii celor 54 de tari participante au elaborat “Declaratia de la Geneva privind protectia copilului”, axata pe combaterea saraciei, a exploatarii copiilor si numeroase aspecte legate de educaţie. In urma acestei conventii, mai multe state participante au convenit sa desemneze o “Zi a copilului”, zi ce a fost sarbatorita pentru prima data la San Francisco, in anul 1925.
Asadar, de 1 iunie, ZIUA COPILULUI, toti copiii merita sa fie in centrul atentiei. Indiferent de varsta, aceasta zi trebuie sa fie una speciala si sa aduca zambete pe chipurile lor.
Sute de copii romano-catolici din Moldova au participat la sarbatoarea dedicata lor, manifestare organizata la nivel diecezan. Evenimentul a avut loc in Parohia “Coborarea Sfantului Duh” din localitatea Adjudeni, comuna Tamaseni. La acest eveniment a participat P.S. Petru Gherghel, episcop al Diecezei de Iasi, Ironim Andrici, primarul comunei Tamaseni, alti reprezentanti ai autoritatilor judetene si locale, oameni de afaceri si politicieni.

Reporter: Ciprian Sangeap, Operator imagine, Editor montaj: Dacian Anitei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate