Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 22 septembrie 2019
  • :
  • :

Ziua Eroilor la Târgu Neamț [FOTO/ VIDEO]

În joia de Ispas, așa cum se întâmplă an de an, la Monumentul Eroilor din Târgu Neamț a avut loc o manifestare în memoria celor care și-au jertfit viața de-a lungul veacurilor pentru credință, dreptate, libertate, apărarea și întregirea neamului.

Programul dedicat Zilei Eroilor a debutat cu intonarea Imnului de Stat. Numeroși oameni s-au adunat în fața Monumentului dedicat celor care au căzut pe câmpul de luptă pentru dreptate și libertate, monument flancat acum de bravii străjeri ai Cetății Neamțu’.

Au depus coroane de flori primarul Daniel Harpa, Consiliul Local al orașului, Direcția de Asistență Socială, Poliția Locală, reprezentanți ai organizațiilor politice din Târgu Neamț (PSD, TSD, PNL, Pro România, PMP), Uniunea Generală a Pensionarilor, CAR Pensionari, Spitalul Orășenesc, Asociația Solidaritatea Pensionarilor, Organizația Pensionarilor din Târgu Neamț, Asociația Lumina Moldovei, Clubul Copiilor, CSEI Târgu Neamț, Colegiul Național „Ștefan cel Mare”, Colegiul Tehnic „Ion Creangă”, Liceul „Vasile Conta’, Școala Domnească și Casa Culturii.

Programul manifestărilor a continuat cu slujba de pomenire a eroilor, oficiată de un sobor de preoţi din Protopopiatul Târgu Neamţ, după care părintele Caia a rostit un cuvânt de învățătură.

În alocuțiunea rostită, primarul Daniel Harpa a menționat:

(…) Uneori, pentru generațiile contemporane este de neconceput să își dai viața pentru identitatea națională, pentru valorile care reprezintă un popor, sau să pui interesele comunității mai presus de cele personale. Asta este ceea ce au făcut eroii neamului. Fie că au murit pe câmpul de luptă, în temnițe sau pe patul vreunul spital, ei au plecat de lângă cei dragi pentru că au crezut în valorile și identitatea acestui popor.

Pentru a le cinsti cu adevărat memoria, trebuie să acționăm cu toții, în așa fel încât să îndeplinim idealurile pentru care ei au luptat: ne-au apărat libertatea și independent și au menținut trează încrederea poporului român în valorile sale creștine și morale. Acțiunile lor ne definesc ca națiune (…)”.

Mai apoi, prof. de istorie Gigel Bârliba a vorbit despre semnificația Zilei Eroilor.

Manifestarea dedicată Eroilor neamului s-a încheiat cu un moment folcloric artistic pregătit de interpreta de muzică populară Ionela Brănișteanu și o parte din grupul Urmașii lui Ștefan Vodă.

Andreea T.

Publicată de Ziar Targu Neamt pe Joi, 6 iunie 2019Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *