Ziua internațională a cărții și a drepturilor de autor

0

Puțini știu că astăzi, 23 aprilie, se sărbătorește Ziua internațională a cărții și a drepturilor de autor, la inițiativa UNESCO din 1995 de a impulsiona citirea, publicarea și drepturile de autor.

Scurt istoric

Sărbătoarea își are originea în Spania, unde vânzătorii de cărți au vrut să își aducă omagiul scriitorului lor național, Miguel de Cervantes, pe 23 aprilie, ziua înmormântării sale.

În 2001, Madrid a devenit prima capitală mondială a cărții.

Ssărbătoarea este o ocazie pentru a promova diversitatea editorială și pentru a proteja proprietatea intelectuală Să reflectăm, aşadar, asupra schimbărilor care apar, prin apariția unui număr tot mai mare a cărților digitale, care totuși nu pun în pericol cărțile clasice, ce sunt pe termen lung mult mai sigure, ușor de transportat și accesibile oriunde.

În România

Printr-un decret dat în 2005 de către Guvern, în România se sărbătorește în fiecare an pe 23 aprilie „Ziua Bibliotecarului din România” în paralel cu „Ziua internatională a cărții și drepturilor de autor”.  ecopyright.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate