Ziua Vânătorilor de Munte, sărbătorită la Târgu Neamţ

0

Vineri, 3 noiembrie,  Ziua Vânătorilor de Munte- unitate de elită a Armatei Române- a fost sărbătorită la Târgu Neamţ.

Numeroase oficialităţi locale şi judeţene, cadre militare, veterani de război şi tineri au urcat de monumentul-mausoleu de pe Culmea Pleşului pentru a aduce un omagiu memoriei amintirii ostaşilor români căzuţi la datorie în Primul Război Mondial şi pentru a-şi arăta recunoştinţa şi aprecierea faţă de vânătorii de munte ai prezentului.

Curajul, responsabilitatea, profesionalismul şi spiritul de sacrificiu sunt valorile aceastei forţe de elită a Armatei Române care serveşte cu credinţă şi devotament ţara şi onorează misiunile încredinţate sub egida ONU, UE şi NATO.

Poate că la Târgu Neamţ această zi şi această armă sunt mult mai speciale, fiindcă istoria locală este strâns legată de începuturile Vânătorilor de Munte. De la poalele Culmii Pleşului, în plin război mondial, a pornit pentru a se acoperi de glorie primul Batalion al Vânătorilor de Munte din Armata Română, constituit la data de 3 noiembrie 1916. De atunci a trecut un veac, însă locuitorii oraşului n-au uitat. Îşi amintesc sacrificiile înaintaşilor şi îi onorează cu fiecare ocazie.

După ceremonialul militar şi cel religios, au luat cuvântul primarul Daniel Harpa şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ion Asaftei. S-au depus coroane la baza monumentului-mausoleu, iar tinerii au cântat cântece patriotice.

A fost o manifestare inedită, care a continuat în centrul oraşului, cu defilarea plutoanelor prezente.

Sperăm că imaginile surprinse de ZiarTârguNeamţ.RO vă vor introduce în atmosfera care a învăluit astăzi oraşul de sub Cetate. La Mulţi Ani, Vânători de Munte ai Armatei României!

Andreeea Trăsnea

 

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate