Bănci, loc de joacă și alte investiții pe Aleea Târgului/ Primarul a semnat contractul de finanțare la AFIR

0

Marți, 6 aprilie, primarul Daniel Harpa a semnat la AFIR (Agenția pentru Finantarea Investițiilor Rurale) contractul de finanțare pentru un proiect ce prevede reabilitarea spaţiului verde degradat de pe strada Aleea Târgului, oraş Târgu-Neamţ.

Astfel, peste 1700 mp de pe Aleea Târgului vor fi reabilitați și transformați într-un spațiu public de agrement.

Finantarea acordată proiectului este de 121.703,41 lei, la care se adaugă TVA- 23.123,64 lei.

Ieri am semnat la AFIR contractul de finanțare pentru un nou proiect, și anume „Reabilitare spaţiu verde degradat pe strada Aleea Târgului”. Din fondurile nerambursabile obținute, în zona respectivă (peste 1700 mp) se vor monta bănci și stâlpi ornamentali de iluminat, se vor amenaja trotuare și alei, vom achiziționa coșuri de gunoi și un modul cu patru containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor ș.a.

De asemenea, vom amenaja și un loc de joacă modern și sigur, pentru copiii din zonă și nu numai”, declară primarul Daniel Harpa.

După acest pas decisiv- semnarea contractului de finanțare, urmează scoaterea proiectului tehnic la licitație, obținerea avizelor și, în final, lucrarea propriu-zisă. Fiind un proiect pe AFIR, termenul maxim de finalizare este 2023, dar cel mai probabil lucrările pe Aleea Târgului se vor finaliza înainte de termen.

Proiectul a obținut finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală, prin intermediul Asociației GAL Ținutul Răzeșilor – Măsura M1/6B.

Cele mai importante știri din Târgu-Neamț, la un click distanță. Urmăriți-ne și pe pagina de facebook Ziar Târgu Neamț (CLICK AICI).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate