Zona Târgu Neamț: Împreună Creștem Oameni!

0

Un proiect al Asociației de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală (AICDL) Neamț a fost listat pe BursaBinelui.ro. Este vorba despre proiectul numit Împreună Creștem Oameni, care are drept scop prevenirea abandonului școlar în familiile afectate de sărăcie, din orașul Târgu Neamț și din comunele învecinate, prin reducerea cauzelor acestuia: dificultăţile materiale ale familiei, în special cele cu mulţi copii, lipsa de îmbrăcăminte, încălţăminte și rechizite, condiţii precare de locuit.

*Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisoane, atât pentru donator, cât și pentru organizație, încurajând astfel donatorii care vor să susțină cu sume mici o cauză, de la minim 5 lei până la maxim 1.000 de lei per donație.

„Chiar dacă învățământul românesc este gratuit, există cheltuieli în momentul în care copiii merg la școală (îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite și altele), iar costurile nu sunt de neglijat pentru părinții cu posibilități reduse.

AICDL are în evidență 81 de copii cu vârste cuprinse între 7 luni și 17 ani, dar sprijină și pe cei 119 copii instituționalizați din cadrul Centrului Școlar de Educație Incluzivă Târgu Neamț. Dorim să fim alături de acești copii și de părinții lor și să îi sprijinim în evoluția lor pe toate planurile, dar mai ales să fim acolo pentru ei când vor avea nevoie de sprijin pentru a-și continua studiile. Avem în evidență copii cu rezultate foarte bune la învățătură, unii dintre ei olimpici și ne mândrim cu ei.

Copiii sunt viitorul nostru, iar împreună îi putem ajuta să își îndeplinească țelurile. O vorbă din bătrâni spune <<ai carte, ai parte!>>, lucru confirmat de Comisia Europeană care afirmă că <<abandonul școlar generează șomaj, excluziune socială, sărăcie și probleme de sănătate>>.

Ne-am înscris pe BursaBinelui.ro deoarece dorim să participăm la Concursul de FAPTE BUNE ce se va desfășura în perioada campaniei de fundraising 15 – 30 iunie 2021.„,a declarat Florentina Gabor – P.R. Asociația de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală Neamț.

Concursul de FAPTE BUNE funcționează după următorul mecanism: primele trei organizații, care vor atrage cea mai mare sumă din donații pe platforma Bursa Binelui, pentru proiectele înscrise în Concursul de FAPTE BUNE, în perioada campaniei de fundraising (15 – 30 iunie 2021) vor fi premiate de către BCR astfel: locul I: 1.500 euro, locul II: 1.000 euro și locul III: 500 euro.

Cei care doresc să ne sprijine pot deveni jucători pe Bursa Binelui donând pentru cauza noastră, promovând-o sau devenind voluntari pentru AICDL.”, a conchis reprezentantul AICDL Neamț.

CLICK AICI DACĂ VREI SĂ DONEZI SAU SĂ DEVII VOLUNTAR AICDL Neamț


Asociația de Inițiativă Civică și Dezvoltare Locală Neamț este un ONG înființat la data de 01.07.2020 și este o organizație umanitară, neguvernamentală, apolitică și non-profit, având ca misiune ridicarea nivelului de trai a persoanelor defavorizate și pune foarte mare accent pe educarea copiilor. ONG-ul are o campanie numită „O Masă Caldă”, ce se desfășoară continuu (săptămânal membrii duc o masă caldă și alimente persoanelor aflate în dificultate). De asemenea, AICDL Neamț a încheiat un număr de 6 campanii: „Fii înger de Crăciun” (campanie de strângere de fonduri, alimente, haine, jucării pentru Crăciun), „Împreună creștem oameni” (rechizite pentru școala primară din satul Țolici), „Colorăm Orașul Împreună” (proiect turistic și social – o perdea de umbrele colorate din Parcul Central Tg. Neamț), „Curățăm Ozana Împreună” (proiect de ecologizare în parteneriat cu asociația Mai Mult Verde, prin care a fost curățat în amonte malul stâng și malul drept al Ozanei), „O masă de Paște” (alimente pentru masa de Paște pentru familiile din evidența asociației și haine și încălțăminte noi pentru copii) și „Copiii sunt viitorul nostru – împreună creștem oameni” (campanie pentru ziua copilului).

În prezent derulează 2 campanii: „Oameni Pentru Oameni” (sprijin pentru familiile care au nevoie urgentă de ajutor) și „Împreună Creștem Oameni” – proiect pentru reducerea abandonului școlar – https://www.bursabinelui.ro/BursaBinelui/Proiecte/IMPREUNA-CRESTEM-OAMENI

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate