12 mai, Ziua Internațională a Asistenților Medicali

0

La data de 12 mai, în întreaga lume se sărbătorește Ziua internațională a Asistenților Medicali (International Nurses Day).

Această dată marchează și ziua de naștere a asistentei medicale Florence Nightingale. Ea a deschis prima școală pentru asistentele medicale pe lângă Spitalul ”Saint Thomas” din Londra (1860), realizând primul pas în pregătirea profesională și instituțională a asistentelor medicale, până atunci acestea fiind considerate persoane nepregătite, care îndeplineau munci umilitoare. Florence Nightingale este cea care a pus bazele moderne ale asistenței medicale.

Ziua Internațională a Asistenților Medicali este un prilej pentru a marca importanța serviciilor de îngrijire oferite de asistenții medicali – atât la nivel local, cât și global – esențiale pentru dezvoltarea sistemelor de sănătate și contribuția la menținerea stării de sănătate a populației.

Tema anului 2018, stabilită de Consiliul Internațional al Asistenților Medicali, este „Asistentul medical este o voce – Sănătatea este un drept al omului”. 

De-a lungul timpului, s-a dovedit că asistenții medicali joacă un rol cheie în toate instituțiile noastre medicale, fiind responsabili pentru bunăstarea, siguranța și recuperarea pacienților.

La mulți ani asistenților medicali sunt se apleacă asupra fiecărui pacient ca și cum ar fi o rudă apropiată!

Mulţumiri şi respect pentru asistenţii medicali care, pe lângă profesionalism, dețin calități precum cinstea, bunătatea și răbdarea. Căci ei sunt cei ce pot oferi încredere, mângâiere și curaj pacienților în cele mai negre clipe.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate