2 Aprilie/ „Să fii terapeutul copiilor cu autism este o provocare și o călătorie lungă, în aceeași barcă cu părintele”- Nicoleta Pală, Căsuța cu Miracole

0

2 aprilie este Ziua Internațională de conștientizare a autismului, de acceptare și de înțelegere a faptului că mulți copii sunt speciali, și nu diferiți, de conștientizare a faptului că autismul nu este o alegere, ci un mod special de a trăi.
Să fii părintele unui copil cu autism este o provocare pe viață, o călătorie ce debutează cu o avalanșă de îndoieli, incertitudini, teamă, un parcurs cu multe etape, de la negare la acceptarea diagnosticului.
Să fii terapeutul copiilor cu autism este, de asemenea, o provocare și o călătorie lungă, în aceeași, ,barcă” cu părintele. Empatizezi, lucrezi alături de copil și te bucuri de pașii mărunți pe care îi parcurgeți împreună.Te bucuri când vezi că, cel mai curat suflet, se bucură, în felul său. Și îți râde sufletul și îți plâng ochii când vezi că te acceptă în lumea sa, în culoarea albastră.
Empatizează și conștientizează! Autismul nu îți interzice să ai zâmbetul pe chip!

Nicoleta Pală, terapeut la Căsuța cu Miracole din Târgu-Neamț, cadru didactic și psiholog
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate