Ziua Mondială a Zâmbetului și a faptelor bune

0

Zâmbiţi, faceţi o faptă bună şi ajutaţi-i şi pe alţii să zâmbească! 

Astăzi este Ziua Internațională a Zâmbetului, o zi dedicată veseliei şi faptelor bune.

Ideea de a avea o astfel de zi îi aparţine artistului American Harvey Ball.  În 1963, acesta a creat imaginea „față zâmbitoare” (smiley face), reprezentând un buton galben cu două puncte și o paranteză „închisă”, pe care, în prezent, oamenii de peste tot din lume o folosesc cu scopul de a-și exterioriza emoțiile pozitive. Fusese angajat de o companie de asigurări pentru a crea o faţă zâmbitoare care să ridice moralul angajaţilor. A realizat această imagine pornind de la premisa că toți oamenii ar trebui să acorde cel puțin o zi dintr-un an pentru a zâmbi, a face gesturi frumoase și a-i face pe alții să zâmbească.

În 1999 Harvey Ball a decretat ca prima zi de vineri din octombrie să devină Ziua Mondială a Zîmbetului. Stă în putere oricui să zâmbească și să facă o faptă bună.

Zâmbetul este molipsitor şi uneşte oamenii, înseamnă apreciere, bucurie sau mulţumire. Și, pentru că dă o stare de bine, ne prelungeşte viaţa.

dolinex

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate